Familia Safir si felul de a fi bun


Familia Safir este o afacere de familie cu o traditie antreprenoriala din 1945, cu un traseu lung marcat de borne importante. De la prima moara si primul pui crescut, s-a dezvoltat o companie cu capital 100% romanesc, o afacere de familie, care creste continuu, investeste in bine si are grija de comunitate, parteneri, clienti, furnizori si angajati prin toate actiunile sale.

Anul acesta, compania a demarat un proces de rebranding care marcheaza reinventarea identitatii vizuale si vizeaza regandirea strategiei de pozitionare, prin dezvoltarea unui singur brand umbrela – ”Familia Safir”, cu scopul de a oferi uniformitate si vizibilitate ridicata produselor si firmelor din grupul actual, o noua identitate vizuala, un nou design de ambalaj.

 

Brandul Familia Safir s-a lansat, la inceputul lunii octombrie, pe piata din Romania, eveniment marcat atat printr-o prezenta plina de culoare pe rafturile magazinelor, cat si prin organizarea celui mai mare flash mob din Romania, care a reunit peste 1.900 de dansatori.

 

George Safir, Manager General al companiei Safir, sustine lansarea noului brand prin reafirmarea valorilor si misiunii companiei: ”Suntem singurul producator de pui cu crestere lenta din Romania care se straduieste sa pastreze culoarea naturala a puiului, alb-rozie. Tot ceea ce facem la Safir e ca pentru copiii nostri: pornind de la produsele noastre Deliciosul de Vaslui, Zdravan Moldovenesc si Rasfat Romanesc si continuand cu toate celelalte initiative ale noastre. Acesta este felul nostru de a fi buni!”

 

Produsele din carne de pasare Deliciosul de Vaslui, Zdravan Moldovenesc si Rasfat Romanesc (anterior Fomica?) sunt grupate sub un singur nume de brand „Familia Safir” si reprezinta cele trei tipuri de carne de pasare comercializata: puiul standard – crescut in ferme rurale, fara coloranti, puiul cu crestere lenta – crescut in aer liber, in ferme de langa padure, hranit cu furaje fara coloranti, si respectiv, preparatele si semipreparatele craft facute dupa retete originale, doar din carne de pui si condimente 100% naturale, fara E-uri sau aditivi.

 

Premiera pentru industria carnii de pui din Romania: Live din ferme!

Compania Safir a ridicat stacheta investitiilor pe sectorul in care activeaza, oferind in premiera consumatorilor romani primul pui transmis LIVE din ferme.

 

Noul ambalaj mov ii ofera consumatorului o experienta unica din punct de vedere vizual si senzorial, prin afisarea unui cod QR care iti permite sa VEZI clar modul de crestere a puilor in fermele rurale ale companiei Safir!

 

Brandul Familia Safir, prezent la targurile Bucharest Food Expo & CARNEXPO si Sial Paris

Prezenta noului brand pe piata a fost sustinuta de participarile la targurile nationale si internationale: Bucharest Food Expo & CARNEXPO Bucuresti si Sial Paris, si care reprezinta confirmarea principiilor care conduc relatiile cu partenerii: oferim ce este bun.

 

Respectarea standardelor si a normelor de calitate europene si competitivitatea ridicata au permis companiei Safir sa-si consolideze pozitia pe piata nationala si internationala.

 

Reuniti sub un singur nume - Familia Safir, brandul transmite partenerilor un singur mesaj: Felul de a fi bun, care insumeaza valorile comune si ghideaza toate actiunile.

 

safir3

 

Planuri pentru 2023

Iulian Safir, Manager General Adjunct, traseaza liniile de dezvoltare pentru compania Safir, in baza unei strategii pe termen lung caracterizata de actiuni sustenabile si gestionarea corecta a resurselor: ”Ne propunem ca Felul de a fi bun sa ne ghideze toate actiunile astfel incat sa contribuim la cresterea calitatii vietii celor care ne aleg - in calitate de consumatori, in calitate de angajat sau partener. Felul de a fi bun inseamna ca suntem o familie responsabila si protectoare fata de mediu. Avem in proiect instalarea de panouri solare, in anul 2023, cu o capacitate de productie de 1,2Mwh putere instalata. Ne propunem ca pana in anul 2024 sa retehnologizam toate cele 54 de hale de crestere a puilor, ce apartin organizatiei Safir. Prin aceasta investitie, dorim sa reducem amprenta de carbon cu 50%. Avem in plan ca pana in 2025 sa construim o ferma noua de crestere a puilor ce va avea 0 emisii de carbon, adica va fi complet autonoma. Si evident ca ne vom mentine obiceiul de a planta in fiecare an 10.000 de copaci.”

 

Despre compania Safir

Safir este o companie cu capital 100% romanesc, o afacere de familie care se dezvolta continuu de 7 decenii si 4 generatii, investind in tehnologii noi, sustenabile, din respect si grija pentru comunitate, parteneri, clienti, furnizori si angajati.

 

In dezvoltarea lantului integrat, Safir a investit in ferme de crestere a pasarilor, abator, o fabrica de preparate si semipreparate, o fabrica de nutreturi combinate si una de fainuri proteice, toate dotate cu tehnologii performante.

 

Compania Safir detine singurul certificat Beter Leven 1* din Romania pe intregul lant de productie, la nivel european. Certificarea puiului cu crestere lenta presupune respectarea cu strictete a unor criterii specifice care asigura o viata mai buna pasarilor si o hrana controlata pentru consumatori. In plus Safir garanteaza ca furajele furnizate sunt fara coloranti, ceea ce asigura puiului o culoare naturala, alb-rozie.

 

safir2

Ghiorghi Safir, Administrator Familia Safir

 

Pentru a fi la curent cu noutati legate de brandurile Familiei Safir din portofoliul de produse puteti urmari conturile de social media:

Facebook: www.facebook.com/FamiliaSafir

Instagram: www.instagram.com/familiasafir

YouTube: https://www.youtube.com/c/FamiliaSafir

Site: https://www.safir.ro

 

Interviu publicat in editia cu numarul 86 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de