Familia Safir anunta un buget de 9 milioane euro pentru dezvoltare si investitii

Familia Safir anunta un buget de 9 milioane euro pentru dezvoltare si investitii


Grupul de firme Safir a incheiat anul financiar 2022 cu o cifra de afaceri de 67 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 29% fata de rezultatele anului anterior.

Anul trecut, compania a investit peste 2 milioane de euro in dezvoltare, iar bugetul pentru anul acesta se ridica la peste 9 milioane de euro, pe care ii vom concentra inspre sustinerea planului de investitii si a planului de crestere a volumului de business.

 

“Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza dezvoltarii retelei comerciale de distributie la nivel regional si national si diversificarii portofoliului de clienti, pe de o parte, iar, pe de alta parte, cresterii distributiei pe plan national si a vanzarilor produsului Zdravan Moldovenesc. Grupul de firme Safir devine in pas alert un jucator-cheie pe piata produselor din carne cu provenienta cunoscuta, sanatoasa si de incredere. Planurile din acest an merg inspre tehnologizarea si mai intensa a afacerii si spre investitii in panouri fotovoltaice si in cresterea capacitatii de congelare, in paralel cu investitiile in echipamente cat mai putin poluante”, a declarat George Safir, care, impreuna cu fratele sau, Iulian Safir, conduce afacerea de familie fondata in 1945.

 

Contextul in care Familia Safir creste constant este unul foarte favorabil, datele INS arata indicand un consum lunar de peste 1,7 kg per capita (date disponibile in decembrie 2022). Mai mult, tendintele de pe piata carnii arata ca romanii aleg tot mai des produse premium, vor carne romaneasca si vor sa stie provenienta acesteia.Poti fi interesat si de