Familia Safir anunta rezultate financiare puternice pentru anul fiscal 2023 si isi intareste pozitia pe piata

Familia Safir anunta rezultate financiare puternice pentru anul fiscal 2023 si isi intareste pozitia pe piata


Grupul de firme Safir a inregistrat o cifra de afaceri de 80 milioane de euro in anul financiar 2023, ceea ce reprezinta o crestere de aproape 18% fata de rezultatele anului anterior, demonstrand o pozitie solida in piata romaneasca, dar si pe piata de export, cu aproape 31% din productia de carne de pui vanduta in afara tarii.

George Safir, Manager general al Grupului de firme Safir, explica rezultatele financiare: “Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza dezvoltarii capacitatii noastre de a oferi pietei carne de pui de buna calitate, sanatoasa, cu provenienta cunoscuta si de incredere - pe de o parte, iar pe de alta parte cresterii distributiei pe plan national si a vanzarilor produsului Zdravan Moldovenesc cu precadere la export. O contributie importanta la cifra de afaceri a Grupului de firme Safir vine si din partea vanzarii de nutreturi combinate, provenite din fabrica noastra Nutriva.”

 

Investitii si accentul pe reducerea amprentei de carbon

Investitiile facute in 2023 au fost de peste 6,7 milioane de euro, iar planul anului curent este de continuare a dinamicii de infuzare de bani in afacere, cu precadere pentru tehnologii verzi si pentru achizitia de noi ferme. “Am extins capacitatea de congelare in cadrul abatorului, iar aceasta este o investitie de 1,4 mil euro. In plus, investim intens in panouri fotovoltaice in fabrici si la ferme; anul acesta – 2,4 mil. euro, in curs de implementare“, a declarat George Safir. Comparativ cu congelarea cu freon, sistemul de congelare cu amoniac lichid in care investeste afacerea Familia Safir este mai eficient energetic cu 25% si poate congela toate tipurile de produse.

 

George Safir spune ca a face Familia Safir sa fie una din primele trei marci de carne de pui preferate a romanilor este o “o dorinta de a oferi gustul si textura carnii pe care unii dintre noi ni le mai amintim din curtea bunicii. Multi dintre cei care cumpara cu regularitate carnea noastra de pui ne spun, cand intra in magazinele noastre proprii, ca «din curtea mea sau de la Familia Safir, totuna este».“

 

*

Mai multe despre cum se poate aduce la nivel european o afacere de familie fondata in 1945

Familia Safir este o afacere de familie cu  impact mare in zona Moldovei.

Grupul de firme Safir include 4 companii, are 800 de angajati, 8 ferme (99 de hale de crestere a puilor) pe spatiul a peste 150.000 de metri patrati, iar sediul central este in Vaslui. Grupul are propriile facilitati de prelucrare a carnii provenite din ferme: abator, fabrica de preparate din carne de pui si semipreparate, propria productie de furaje, o fabrica de faina proteica, precum si parc auto propriu.

 

Din cele patru companii din Grupul Safir afacerea responsabila de cresterea puilor si cea care gestioneaza fermele este Sagem, in care s-au investit peste 10 milioane de euro. Cele doua ferme din Botosani destinate cresterii puiului cu crestere lenta sunt certificate IKB si au singurul certificat din Romania pentru bunastarea animalelor - Beter Leven 1*.

Marca Familia Safir are trei categorii principale de produse la vanzare catre consumatorul final: Deliciosul de Vaslui, Zdravan Moldovenesc si Rasfat Romanesc.

 



Poti fi interesat si de