FNGCIMM garanteaza creditele contractate de beneficiarii APIA de la Banca Carpatica

FNGCIMM garanteaza creditele contractate de beneficiarii APIA de la Banca Carpatica


Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a semnat, luni, Conventia de garantare cu Banca Comerciala Carpatica ce permite beneficiarilor APIA, Campania SAPS (schema de plata unica pe suprafata) - 2014, sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente, cu garantia Fondului, se arata intr-un comunicat al FNGCIMM transmis, luni, Agerpres.

fngcimm-euro11Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a semnat, luni, Conventia de garantare cu Banca Comerciala Carpatica ce permite beneficiarilor APIA, Campania SAPS (schema de plata unica pe suprafata) - 2014, sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente, cu garantia Fondului, se arata intr-un comunicat al FNGCIMM transmis, luni, Agerpres.


Fondul a semnat Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii SAPS - Campania 2014 si cu CEC Bank, in scurt timp urmand sa se alature campaniei si alte banci partenere, se arata in comunicatul citat.

'Garantia FNGCIMM poate acoperi pana la 80% din valoarea creditului, fara a depasi 2,5 milioane de euro/ beneficiar si se acorda pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii prevazuti la art.6 din OUG 125/ 2006, aprobata cu modificarile si completarile ulterioare prin Legea 139/ 2007, cu respectarea criteriilor stabilite la art.7 din actul mentionat mai sus - Schema de plata unica pe suprafata (SAPS)', se precizeaza in comunicat.

Pentru garantia acordata se plateste anual un singur comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit de institutia finantatoare, precizeaza Fondul prin intermediul comunicatului de presa.

Pentru a obtine garantia, beneficiarul trebuie sa depuna la banca finantatoare documentatia de credit, banca o analizeaza si solicita Fondului emiterea unei garantii. Ulterior, FNGCIMM analizeaza solicitarea, acorda garantia si, in baza acesteia, banca semneaza contractul de credit cu beneficiarul.

In plus, pentru a beneficia de garantie, producatorii agricoli eligibili trebuie sa se incadreze in categoria IMM-uri, putand fi organizati ca persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale. 'De asemenea, trebuie sa respecte criteriile de eligibilitate ale finantatorilor, sa detina adeverintele emise de APIA, sa nu se afle in dificultate financiara, in sensul prevederilor Comunicarii Comisiei Europene si sa nu beneficieze de garantii de la alte Fonduri de garantare pentru aceeasi finantare', se mai arata in comunicatul citat.



Poti fi interesat si de