Exporturile de carne de porc din UE au scazut cu 10% fata de anul anterior

Exporturile de carne de porc din UE au scazut cu 10% fata de anul anterior


Preturile sunt stabile, dar unitatile de procesare din intreaga Uniune Europeana nu vor sa mai congeleze carne peste necesar.

Exporturile europene au scazut cu 10% fata de anul precedent, iar piata regionala incearca sa se adapteze situatiei. China a cumparat 10% mai putina carne din UE in primele doua luni ale anului decat in ??aceeasi perioada a anului 2017.

 

Cu toate acestea, preturile sunt echilibrate la aproximativ 1,10 -1,20 € / kg in viu, usor mai scazute fata de anul anterior, atunci cand media pe piata UE era de 1,24 €. Confruntati cu o astfel de situatie, producatorii spanioli cresc greutatea porcilor pentru a acoperi pierderile.

 

"Greutatea este cu mult peste greutatea ultimilor 4 ani - cu 1,78 kg mai mare decat acum un an, dar peste 3,5 kg comparativ cu anul 2015. Greutatea la sacrificare este in continua crestere, pe de o parte ca urmare a schimbarii pietei - consumatorii cautand calitatea carnii. Pe de alta parte, acest lucru ajuta la diminuarea costurilor fixe de productie.



Poti fi interesat si de