Exporturile de carne de oaie din Marea Britanie au crescut in 2013
Joi, 20 Februarie 2014
Joi, 20 Februarie 2014
Exporturile de carne de oaie din Marea Britanie au continuat sa creasca semnificativ in 2013. Pentru prima data din 1999, producatorii britanici au reusit sa exporte peste 100.000 de tone de carne de oaie pentru pietele din UE si non-UE.
Levy corp Eblex a declarat ca cifrele de export, relevate de Majesty Revenue and Customs (HMRC), au totalizat 103,176 t, 9% pe anul precedent, cu o crestere buna in toate pietele.Pe pietele din afara UE au aratat o crestere mai accentuata, cu volume in crestere cu 44%, la 17,637 t, in timp ce valoarea de aceleasi exporturi au urcat cu 36%. In cadrul acestor piete Hong Kong a condus domeniul, cu 78% fata de anul trecut, la 13062 t.
"Exporturile de carne de oaie din Marea Britanie de anul trecut au fost foarte incurajatoare, inregistrand cresteri semnificative atat in volum cat si in valoare pe pietele din UE si din afara UE. Cifrele pentru comertul cu Hong Kong si Ghana au fost deosebit de placute. De asemenea, Scandinavia este o alta piata de mare valoare cu care am avut un succes notabil in 2013. Transporturile catre Norvegia au crescut cu 25%, iar volumele pentru Danemarca au crescut cu 50%. Cu toate acestea, este important sa nu trecem cu vederea importanta continua a pietelor de export ale UE. Franta ramane, de departe, destinatia de export importanta pentru carnea de oaie. Transporturile catre Franta, reprezentand 53,814 t, au crescut doar cu 3% pe an, in timp ce transporturile spre Germania si Belgia au inregistrat volume mult mai mari a declarat Jonathan Eckley, director de marketing de export, Eblex.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...