Exporturile Vion in Italia, sub semnul incertitudinii

Exporturile Vion in Italia, sub semnul incertitudinii


In ciuda blocajului din Italia, producatorul de carne Vion continua sa exporte produse pe aceasta piata, dar incertitudinile cu privire la masurile preventive de combatere a focarelor de coronavirus au un impact negativ asupra vanzarilor.

"Produsele din carne pur si simplu ajung acolo si sunt distribuite mai departe, dar observam multa incertitudine printre clientii nostri, deoarece nu stiu cum vor continua vanzarile", a comentat un purtator de cuvant al Vion Foods pentru revista olandeza FoodAgribusiness, citata de EuroMeatNews.com.

 

In ultimele doua zile, guvernul italian a recomandat micilor restaurante si baruri sa-si tina usile inchise ca masura preventiva in cazul situatiei epidemice din tara. Doar farmaciile si magazinele alimentare mai sunt deschise pentru a asigura produsele de consum pentru populatia aflata in zolare la domiciliu.

 

In acelasi timp, Vion a reluat livrarile catre China, datorita unei eliberari resimtita de operatorii portuari din tara asiatica in ceea ce priveste manipularea containerelor cu marfuri in unele dintre cele mai mari porturi din China, cum ar fi Tianjin si Shanghai.

 

Pana acum, numarul de containere in portul Tianjin si in portul Shanghai a fost redus la 2/3 din cea mai mare capacitate inregistrata, iar importurile ar trebui sa prinda din nou viteza. Cea mai grava situatie a fost cand numarul total de containere in depozitul frigorific din portul Tianjin si Shanghai si districtele invecinate ajunsese la 27.000 de unitati (TEU) in perioada blocarii a 11 orase chineze si a restrictiilor de transport impuse de autoritati.

 

"In urma cu cateva saptamani, logistica in China era complet blocata. Acum, distributia in interiorul tarii este din nou crescuta", a declarat purtatorul de cuvant al Vion Foods. El a mentionat, de asemenea, ca personalul companiei a fost sfatuit sa lucreze de acasa, daca este posibil, si niciun angajat bolnav nu are voie sa intre in unitatile de productie ale Grupului.Poti fi interesat si de