Expert: Pesta porcina africana ar putea avea un vaccin abia peste 5 ani

Expert: Pesta porcina africana ar putea avea un vaccin abia peste 5 ani


Fara vaccin nu poate exista control asupra virusului pestei porcine africane, spune seful Laboratorului Australian pentru Sanatate Animala, dr. Trevor Drew.

Cercetatorii australieni implicati in dezvoltarea unui vaccin pentru virusul pestei porcine africane cred ca va dura cel putin 5 ani pana cand va fi gasita o solutie care devina disponibila pe piata. Virusul este acum aproape de granitele Australiei, fiind confirmat in Timorul de Est.

 

In laboratorul australian de sanatate animala din statul Victoria, o echipa de cercetatori incearca sa dezvolte un vaccin, dar va dura o perioada destul de mare pana ce va putea fi prezentat ca tratament. "Nu m-am asteptat ca pesta porcina africana sa se raspandeasca cu o asemenea ferocitate. Cred ca nu vom putea controla pesta porcina africana pana nu va exista un vaccin", a spus dr. Trevor Drew, directorul laboratorului, intr-o declaratie pentru VOA News.

 

Pana acum, virusul a decimat 25% din populatia porcina din intreaga lume si ameninta sa patrunda in Australia, unde populatia de porci salbatici este estimata la 25 de milioane de capete. De asemenea, industria carnii de porc este foarte dezvoltata in aceasta tara, unde sunt in jur de 2.700 de producatori.Poti fi interesat si de