Eurostat: Populatiile de porcine si bovine scad in UE

Eurostat: Populatiile de porcine si bovine scad in UE


Desi Uniunea Europeana are efective semnificative de porcine si bovine, in perioada mai-iunie 2022 populatia de bovine a scazut cu 2%, iar cea de porcine cu 5%, fata de perioada similara din 2021, arata datele publicate de Oficiul European de Statistica (Eurostat) pe baza rezultatelor disponibile ale statelor membre.

Datele provizorii pentru Romania indica 3,33 milioane de porcine in 2022. Cele mai numeroase efective de porcine in UE erau in Spania, Germania, Franta, Danemarca, Tarile de Jos, Polonia, Italia, Belgia si Romania.

 

In perioada mai-iunie 2022, cele mai semnificative scaderi ale efectivelor de porcine au fost raportate in Polonia (un declin de 1,4 milioane de capete, sau minus 13%), Germania (un declin de 2,4 milioane de capete, sau minus 10%) si Danemarca (un declin de un milion de capete, sau minus 8%).

 

Reculul este parte a unei tendinte generale, toate statele membre UE cu peste trei milioane de porcine au raportat scaderi si indica pentru urmatorii ani un declin al numarului animalelor reproducatoare.

 

Tendinta descrescatoare a continuat si la efectivele de bovine, cu un declin total de 2% in randul statelor cu cel putin 1,5 milioane de bovine. Cel mai sever declin a fost in Belgia, de 5% intre 2021 si 2022, si de 13% intre 2016 si 2022.

 

Datele provizorii pentru Romania indica 1,85 milioane de bovine in 2022. Cele mai numeroase efective de bovine in UE erau in Franta, Germania, Irlanda, Spania, Polonia, Italia, Tarile de Jos, Belgia si Romania.Poti fi interesat si de