Eurostat: Consumul de carne de porc a crescut anul trecut in UE
Marti, 19 Septembrie 2017
Marti, 19 Septembrie 2017
Peste 257 de milioane de porci au fost sacrificati, anul trecut, in Uniunea Europeana (UE), cu doua milioane mai multi decat in 2015 si cu 5,2 milioane mai multi decat in urma cu zece ani, arata datele publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
In 2016, productia de carne de porc in UE s-a ridicat la 23,4 milioane de tone, reprezentand 45,9 kilograme pentru fiecare locuitor al UE, cu un kilogram si jumatate mai mult decat in 2006.
Totusi, in ultimele luni se observa un declin al productiei de carne de porc.
In primul semestru din acest an, au fost sacrificati in UE cu 2,7 milioane mai putini porci decat in perioada similara din 2016 (minus 2,1%). Jumatate din aceasta scadere a fost determinata de reducerile de consum inregistrate in Germania (minus 700.000), Franta (minus 426.000) si Marea Britanie (minus 296.000).
Cu 59,4 milioane si, respectiv, 47,7 milioane de porci sacrificati, Germania si Spania au fost anul trecut cei mai mari producatori de carne de porc din Uniunea Europeana. Ele sunt urmate de Franta (23,8 milioane), Polonia (21,8 milioane), Danemarca (18,2 milioane), Olanda (15,4 milioane), Italia (11,8 milioane), Belgia (11,2 milioane) si Marea Britanie (11 milioane).
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...