Eugenia Caragui: Am reusit sa echilibram balanta comerciala

Eugenia Caragui: Am reusit sa echilibram balanta comerciala


Presedintele Asociatiei Romane a Carnii, Eugenia Caragui, sustine ca Romania a reusit in ultima perioada sa echilibreze balanta comerciala pe segmentul carnii si a preparatelor din carne, in ciuda avalansei de produse realizate sub brand privat in alte tari europene. Participarea procesatorilor romani la targurile de profil din strainatate incepe sa dea roade.

caraguiarcPresedintele Asociatiei Romane a Carnii, Eugenia Caragui, sustine ca Romania a reusit in ultima perioada sa echilibreze balanta comerciala pe segmentul carnii si a preparatelor din carne, in ciuda avalansei de produse realizate sub brand privat in alte tari europene. Participarea procesatorilor romani la targurile de profil din strainatate incepe sa dea roade.
Prezenta pe pietele externe este un factor de stabilitate pentru producatorul roman. In ultimii doi ani am asistat la o crestere a firmelor romanesti la targurile de profil. Pot sa va spun ca la Anuga 2013 am avut peste 30 de procesatori romani in standul national. Programul a fost sustinut de la bugetul de stat prin finantarea de la Ministerul Economiei conform HG 296/2007. Din pacate este singurul program functional de promovare la nivelul Romaniei si sufera diminuari de buget, de la an la an, a declarat intr-un interviu acordat in exlusivitate pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO, presedintele Asociatiei Romane a Carnii, Eugenia Caragui.

Mai multe informatii despre evolutia industriei carnii in 2013 si asteptarile pentru 2014 veti putea afla din numarul viitor al revistei INDUSTRIA CARNII.RO



Poti fi interesat si de