Eugen Capra, primul roman care a testat cele mai bune carnuri din lume la World Steak Challenge 2024

Eugen Capra, primul roman care a testat cele mai bune carnuri din lume la World Steak Challenge 2024


Unul dintre cei mai recunoscuti specialisti din industria carnii din Romania a participat in premiera ca membru al juriului international la World Steak Challenge, competitia care pune la incercare cele mai bune steak-uri din lume.

Evenimentul, care a avut loc la inceputul lunii septembrie la restaurantul Vlees & Co Steak din Amsterdam, a reunit peste 90 de jurati din intreaga lume, iar printre ei s-a aflat si Eugen Capra, CEO GRILLFEST & CARNEXPO.

 

„Participarea mea in juriul acestei competitii importante este o experienta valoroasa care completeaza experienta acumulata de-a lungul a peste 15 ani in industria carnii din Romania. Am facut parte din cei peste 90 de jurati, chefi, macelari, proprietari de restaurante din intreaga lume, si am avut misiunea, pe cat de dificila, pe atat de frumoasa, de a evalua unele dintre cele mai renumite steak-uri de carne produse la nivel mondial. Acest lucru nu poate decat sa ma onoreze si sa ma motiveze in continuarea in dezvoltarea proiectelor noastre  GRILLFEST si CARNEXPO pe care le-am lansat cu scopul de a promova si a sustine sectorul romanesc al carnii”, declara Eugen Capra.

 

eug2

 

Lansata in 2015, World Steak Challenge este unul dintre cele mai importante competitii destinate carnii de vita, cu scopul de a furniza o stampila de calitate, mondial recunoscuta, care sa sustina productia steak-urilor de talie mondiala si pentru a le promova consumatorilor ca o alegere benefica, intr-un stil de viata echilibrat si sanatos.

 

steak

 

Categoriile inscrise in concurs au fost muschi file, Sirloin steak si Ribeye steak si noua categorie Wagyu. Toate piesele din carne de vita (de la diverse rase, grass fed sau grain fed) au fost punctate initial in stare cruda (dupa criterii ca aspect, miros, textura, marmorare, mod de transare etc), apoi gatite de bucatari renumiti si evaluate ca preparate (dupa miros, greutate in urma gatirii, aroma, nivel de grasime, fragezime, suculenta etc).



Poti fi interesat si de