Etichetarea produselor din carne de pasare, reglementata printr-un Ghid national de bune practici
Marti, 17 Mai 2022
Marti, 17 Mai 2022
Potrivit unui comunicat al ANPC documentul are drept scop explicitarea cadrului legal in vigoare, astfel incat informatiile furnizate pe ambalajul produselor sa nu induca in eroare consumatorul si sa ajute producatorul in intelegerea prevederilor legii cu privire la acest aspect.
"Este un prim pas important pentru aceasta industrie si pentru activitatea operatorilor economici, in general. Este nevoie de cate un ghid pentru fiecare dintre ramurile controlate de catre oricare dintre autoritati. Cum si in religie exista un decalog al poruncilor, si in activitatea economica trebuie sa existe o suma de reguli obligatorii. Multumesc tuturor celor care au facut posibila elaborarea acestui document si il voi considera un exemplu ce trebuie urmat", a declarat Horia Constantinescu, presedintele ANPC.
Ghidul contine toate detaliile referitoare la etichetare, de la mentiunile obligatorii, pana la lista ingredientelor sau categoriilor de ingrediente, cantitatea neta, data durabilitatii minimale, denumire, detalii de informare-caracterizare, tara de origine. Totodata, sunt luate in calcul diferite tipuri de produse: in stare proaspata, congelate sau care au suferit modificari mecanice (carne tocata, de exemplu).
In acest mod, operatorii economici angrenati in producerea, importul sau comercializarea carnii de pasare si a produselor din carne de pasare se pot coordona permanent cu prevederile documentului agreat, astfel incat sa fie eliminate de pe piata erorile de etichetare, in ceea ce priveste aceasta categorie de produse, asigurandu-se astfel respectarea legii si, implicit, a drepturilor consumatorilor.
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...
Institutia Prefectului Salaj a precizat ca Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a adoptat,...