Epava cu oi moarte din Portul Midia a fost adusa la cheu

Epava cu oi moarte din Portul Midia a fost adusa la cheu


Epava cu oi moarte scufundata in Portul Midia a fost adusa aseara la cheu. Firma care se ocupa de operatiuni a anuntat ca de miercuri incepe pregatirile pentru extragerea cadavrelor din nava si transportul acestora la un incinerator din Tulcea.

Sase remorchere au adus la cheu, marti seara, epava cu oi moarte scufundata in Portul Midia. Nava a fost stabilizata din lateral de doua barje mari si a fost adusa in dana 10 din port.

 

Reprezentantii societatii care se ocupa de ranfluarea navei au declarat ca astazi vor incepe pregatirile pentru extragerea oilor moarte din corpul navei.

 

Operatiunile vor fi facute cu ajutorul unor masini speciale si niciun muncitor nu va intra in contact direct cu animalele aflate in putrefactie.

 

Oile moarte urmeaza apoi sa fie transportate la un incinerator din Tulcea.

 

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a rasturnat in Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, avand la bord aproximativ 14.000 de oi. Autoritatile au reusit sa salveze doar 254 de animale.

 

Pentru ca nu avea dotarea necesara, Administratia Porturilor Maritime Constanta a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate romanesca pentru a scoate epava din Portul Midia.Poti fi interesat si de