Elvetia vrea sa importe carne de vita de calitate superioara din Romania

Elvetia vrea sa importe carne de vita de calitate superioara din Romania


Elvetia vrea sa importe carne de vita de calitate superioara din Romania, solicitand sprijinul autoritatilor romane pentru identificarea potentialilor exportatori si indeplinirea procedurilor de autorizare/certificare.

Acest a fost unul dintre subiectele discutate de catre ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, cu ambasadorul Elvetiei in Romania, ES Arthur Mattli, in cadrul unei intalniri la sediul MADR, informeaza ministerul de resort.

 

"Discutiile au vizat identificarea modalitatilor de dezvoltare a colaborarii dintre cele doua state, prin stimularea exportului de produse agroalimentare in Confederatia Elvetiana si a inaintarii unor proiecte destinate zonelor rurale din Romania. Impreuna cu Elvetia, Romania a implementat, pe domeniul agriculturii, proiecte concentrate pe promovarea produselor agricole si a celor ecologice.

 

Obiectivele proiectelor au avut in vedere sisteme oficiale de recunoastere a calitatii produselor agricole si alimentare, cresterea constientizarii consumatorilor in ce priveste calitatea produselor, intelegerea modalitatilor de organizare a grupurilor de producatori", se mentioneaza in comunicat.

 

Partea elvetiana a transmis interesul pentru realizarea unor importuri de carne de vita de calitate superioara, existenta in Romania. In acest sens, a precizat cerintele de calitate din Elvetia si a solicitat sprijinul autoritatilor romane pentru identificarea potentialilor exportatori si indeplinirea procedurilor de autorizare/certificare.

 

La randul sau, ministrul Oros a subliniat ca printre preocuparile MADR se regaseste dezvoltarea fermelor mici, indeosebi a celor din zona montana si mentinerea populatiei in acest areal, pentru a combate abandonul si mentinerea patrimoniului cultural.

 

"Zonele montane sunt importante nu numai din punct de vedere economic, ci si din perspectiva pastrarii traditiilor. Un program special finantat din fondurile europene aferente perioadei 2021-2027 va avea ca destinatie zona montana, cu scopul de a incuraja asocierea si valorificarea produselor locale, pentru a asigura dezvoltarea economica", au precizat reprezentantii MADR.

 

Oficialul roman si-a exprimat sprijinul pentru ca viitoarele proiecte comune derulate in Romania sa asigure complementaritatea cu Planul National Strategic in agricultura si Programul de guvernare.

 



Poti fi interesat si de