Efectivele de porci ale Chinei au scazut cu 60 de milioane de capete

Efectivele de porci ale Chinei au scazut cu 60 de milioane de capete


Sacrificarile masive de porci din cauza preturilor scazute si a aparitiei focarelor de pesta porcina au avut un impact puternic asupra celui mai mare septel de porci din lume, al Chinei.

Surse din sectorul de crestere a porcilor din China estimeaza ca volumele de furaje pentru animale au scazut cu 10% fata de anul trecut.

 

"O sursa din industria hranei pentru animale din China a estimat ca tonajul furajer la nivel national a scazut cu 10% fata de anul trecut. Astfel, ne asteptam ca aproximativ 1,5 – 1,7 milioane de scroafe sa fi fost sacrificate din cauza preturilor inainte de aparitia focarelor de pesta porcina. Asta inseamna ca, daca se adauga si complicatiile cu boala, sunt cu aproximativ 60 de milioane de porci mai putini comparative cu anul 2017. Preturile difera de la o provincie la alta, pentru ca unii producatori au profituri uriase, in timp ce altii pierd foarte multi bani", a declarat Jim Long, presedintele Genesus Inc., Canada.

 

In ultimele patru luni, China s-a confruntat cu peste 80 de focare de pesta porcina africana, dar exista suspiciuni ca nu toate cazurile au fost raportate oficial. In prezent, 21 de provincii din China au raportat focare de PPA.Poti fi interesat si de