Doua medalii de aur si una de argint pentru cercetatorii de la SIA Galati
Marti, 19 Iunie 2018
Marti, 19 Iunie 2018
Pentru Colorantul pe baza de catina si sange folosit in industria carnii, in vederea reducerii nitritului rezidual, profesorul Petru Alexe si sefii de lucrari Maricica Stoica si Cristian Dima, de la SIA, au primit Medalia de aur. Inovatia a mai fost evidentiata si de Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, care a acordat echipei o Diploma de excelenta. "E o continuitate a preocuparilor noastre de a inlocui azotitul rezidual, un aditiv periculos pentru sanatate, folosit in preparatele din carne. Am realizat acest colorant natural si, de saptamana viitoare, incepem probele industriale, chiar daca lupta e una dificila, pentru ca la noi sangele nu se colecteaza pentru folosirea in alimentatie", a declarat prof. univ. dr. Petru Alexe.
Un alt produs prezentat la Salonul International - Parizer din carne de porc cu srot de catina fara adaos de nitrit - la care au lucrat prof. Petru Alexe, conf. Liliana Mihalcea si sefii de lucrari Cristian Dima si Maricica Stoica a fost recompensat cu Medalia de aur, dar si cu un Premiul Special - Diploma Za Postignute Rezultate - oferit de catre academician Milan Bojovi?, presedintele Balkan Mananager’s Association.
Medalie de Argint a ajuns a primit si produsul Parizer din carne de porc cu esenta de catina, fara nitrit. "Am militat in permanenta in facultatea noastra pentru crearea de produse noi si toate semintele aruncate in timp isi vad acum roadele. 2018 e un an bogat in ceea ce priveste recompensele pentru cercetare si noi nu putem decat sa ne bucuram", a mai spus Petru Alexe.
Medaliile au fost oferite de catre Societatea Inventatorilor din Banat, in cadrul evenimentului care s-a desfasurat in perioada 13-15 iunie, la Timisoara. Toate cele trei inventii ale cadrelor didactice de la SIA au mai primit Diploma de Excelenta acordata de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Banatul "Regele Mihai I al Romaniei" din Timisoara.
La salon au fost prezentate peste 300 de inovatii ale unor cercetatori, antreprenori si oameni de afaceri, din Romania, China, Rusia, Belarus, Croatia, Ungaria, Republica Moldova, Muntenegru si Serbia, din mai multe domenii de activitate: mecanica, industrie alimentara, medicina, electronica, optica, publicitate, securitate-salvare, constructii, instalatii, jocuri.
SL. Dr. Ing. Maricica Stoica, Conf. Dr. Ing. Liliana Mihalcea, SL. Dr. Ing. Cristian Dima si Prof. Dr. Ing. Petru Alexe sunt si consultanti de specialitate pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO.
'Asteptam cu drag toti vizitatorii cu un program bogat, bunatati culinare, muzica populara, targ ...
Organizat in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, INDAGRA & INDAGRA FOOD ...
Dupa conferinta de presa in care s-au expus planurile echipei, cei 12 macelari au facut o demonst...