Doripesco a obtinut certificarea IFS Food
Vineri, 31 Mai 2019
Vineri, 31 Mai 2019
"Scopul IFS Food este acela de a crea un sistem performant de evaluare unitara (formulari si proceduri de audit) pentru siguranta produselor fabricate, prin respectarea procedurilor si inregistrarilor conform proceselor tehnologice. Acest standard genereaza astfel un nivel inalt de transparenta pe intregul lant alimentar de furnizare. IFS Food este un standard pentru audit a companiilor din industria alimentara care prelucreaza sau impacheteaza produse alimentre. IFS Food se refera la siguranta alimentara, ceea ce demonstreaza inca o data faptul ca pentru compania Doripesco siguranta si calitatea produselor reprezinta principalele prioritati. Doripesco este prima companie romaneasca, construita pe principiile pisciculturii multifunctionale, un sistem integrat: productie – procesare – comercializare", se arata in comunicatul remis redactiei de producator.
"Doripesco este o afacere de familie dezvoltata cu pasiune si devotament, cu dragoste pentru profesie si respect pentru natura. Ne-am straduit si am reusit cu succes sa imbinam productia de peste cu productia de preparate si specialitati pescaresti, dar si cu turismul de profil (pescuitul sportiv, birdwatchingul)", a declarat Dorin Crizbasan, Directorul General al Doripesco.
Implementarea IFS Food a inceput cu un audit-diagnostic realizat de firma Inaq Consulting in cadrul sectiei de procesare peste, in perioada 28-29.09.2017. In baza raportului de audit a inceput procesul de implementare, care a durat 1 an de zile. In acest timp, au fost alocate resurse atat pe parte de infrastructura, mediu de lucru, procese tehnologice, cat si pe parte de imbunatatire si perfectionare a sistemului deja existent. In perioada 29-31.10.2018 s-a realizat auditul initial de certificare IFS FOOD 6/6.1, de catre organismul de certificare IFS acreditat, Bureau Veritas. Certificatul IFS FOOD Versiunea 6.1 a fost obtinut de catre S.C Doripesco Prod S.R.L. pentru toate categoriile de produse listate pe piata in acest moment.
"Avand la baza conceptul de piscicultura multifunctionala, echipa Doripesco a ales sa faca diferenta pe piata romaneasca, adresandu-se unei anumite ni?e: consumatorul de produse premium, bine informat vis-a-vis de ingredientele produselor ?i care prefera pe?tele autohton, mereu proaspat. Incurajam o alimentatie responsabila, iar pe?tele a fost ?i ramane o sursa de sanatate. In plus, standardele de calitate au fost si vor ramane o prioritate pentru noi", sustine Ruxandra Coc, Directorul de Dezvoltare al Doripesco.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...