Doar doua puncte de sacrificare a mieilor in Harghita
Miercuri, 01 Aprilie 2015
Miercuri, 01 Aprilie 2015
Doar doua puncte temporare de sacrificare a mieilor pentru Pastele catolic si cel ortodox vor functiona in judet, numarul fiind in scadere fata de anii precedenti intrucat harghitenii prefer sa cumpere mieii direct de la ciobani sau din supermarketuri.
Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare Harghita, dr. Pusok Laszlo, a declarat pentru AGERPRES ca au fost autorizate temporar punctele de sacrificare din localitatile Ocna de Sus si Plaiesii de Jos, care vor functiona pana in 12 aprilie, cand se serbeaza Pastele ortodox.
Inspectorii veterinari au verificat daca respectivele unitati respecta normele de igiena sanitara si le vor monitoriza pana cand expira autorizatia sanitar-veterinara. Dr. Pusok Laszlo considera ca numarul punctelor de taiere a scazut semnificativ fata de anii precedenti 'intrucat mieii au fost vanduti in viu, mai ales in zonele Odorhei, Cristur si pe Valea Homoroadelor, unde exista aceasta traditie', iar ceilalti consumatori prefera sa cumpere carnea de la supermarketuri sau de la comercianti veniti din alte judete.
In plus, crescatorii de ovine din Harghita se plang ca interesul pentru consumul carnii de miel este in scadere in judet, existand multe persoane care, din diverse motive, prefera sa manance chiar si de Pasti carne de porc sau de pasare. In Harghita se afla in derulare controale la unitatile de prelucrare a carnii, la fermele de pasari, dar si in piete si magazine alimentare, dar pana in prezent nu au fost identificate probleme semnificative, a mentionat sursa citata.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...