Directorul unei ferme de porci, condamnat la 7 ani de inchisoare

Directorul unei ferme de porci, condamnat la 7 ani de inchisoare


Dumitru Misu, directorul general al fermei de porci din Teleorman unde actionar majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucuresti la 7 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

De asemenea, instanta a admis actiunea civila exercitata de statul roman, prin ANAF, si l-a obligat pe Dumitru Misu sa plateasca, in solidar cu SC Romcip SA (actuala SC Ferma Salcia SA), despagubiri pentru prejudiciul cauzat de aproape un milion de lei (596.525 lei - debit principal, 251.077 lei - dobanda legala calculata pana la data de 27 decembrie 2018, 145 553 lei - penalitati de intarziere).

 

Judecatorii au mai dispus mentinerea sechestrului asigurator. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

 

In octombrie 2017, Parchetul General a trimis in instanta un dosar in care administratorul fermei de porci, Ilie Liviu Dragne, este acuzat de savarsirea infractiunii de folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu.

 

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Dumitru Misu, Stefan Anton Morosanu si Rossi Stefano pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala; iar Aurelian Voicu, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

 

La Tribunalul Bucuresti, dosarul a fost disjuns in mai multe cauze, iar inculpatii sunt judecati in procese separate.Poti fi interesat si de