Dezastru! 7 restaurante dintr-un mall, inchise dupa ce s-au gasit alimente expirate

Dezastru! 7 restaurante dintr-un mall, inchise dupa ce s-au gasit alimente expirate


Grave nereguli au fost constatate de inspectorii de la Protectia Consumatorului la mai multe restaurant din mallul Sun Plaza, situate in sudul Capitalei.

Aproape 500 de kilograme de alimente expirate si mancare tinuta la temperaturi care o puteau altera au fost descoperite la mai multe restaurante fast-food. Inspectorii au facut 13 controale incheiate cu 17 sanctiuni in valoare de aproape 200.000 de lei. Au considerat neregulile atat de grave, incat au inchis temporar sapte restaurante.

 

A fost retrasa definitiv de la comercializare si din circuitul consumului uman cantitatea de 490,195 kg si 28,5 litri produse alimentare, in valoare de 15.511,5 lei, pentru urmatoarele abateri: erau utilizate produse alimentare cu data limita de consum depasita; materiile prime nu erau insotite de eticheta de produs de unde sa rezulte principlalele elemente de identificare si caracterizare si documentele de provenienta; nerespectarea temperaturii de pastrare/depozitare stabilita de catre producator; schimbarea starii termice a produselor; in spatiile de pregatire a preparatelor culinare conditiile igienice erau necorespunzatoare, respectiv paviment depreciat, pereti cu urme de grasime, hote murdare cu urme de grasime arsa.

 

Cu ocazia actiunilor de control desfasurate s-a propus masura complementara de oprire temporara a prestarii serviciilor de alimentatie publica pentru un numar de 7 operatori economici pana la remedierea abaterilor constatate.

 

In cursul noptii de vineri, sase dintre acesti operatori economici au remediat abaterile, iar in cursul zilei de sambata masura a fost ridicata. „Cred ca, mai important decat sanctionarea dura a celor cu abateri, este determinarea acestora sa se intoarca pe piata intr-o forma corecta fata de consumatori si, bineinteles, lege! Comerciantii trebuie sa puna pe piata numai produse si servicii sigure, oferind locuri de munca, flux de materii prime alese cu grija si respect fata de cei care le asigura venituri Retransmitem un mesaj ferm: nu vom face niciun rabat de la exigente, dar suntem gata sa incurajam abordarea corecta!”, este de parere Horia Constantinescu, presedintele ANPC.Poti fi interesat si de