De la bob, la consumator: Grupul de firme Safir si obiectivele propuse acum 30 de ani

De la bob, la consumator: Grupul de firme Safir si obiectivele propuse acum 30 de ani


Dupa 30 de ani de pasiune si daruire pentru industria carnii de pasare, 30 de ani in care singurul scop a fost acela de a face doar bine in ceea ce face, facem o retrospectiva a Grupului de firme Safir pentru a vedea care este motivatia care sta la baza tuturor actiunilor intreprinse de-a lungul timpului.

Totul a inceput in 1991 cu o moara, ulterior dorinta de a face si mai mult bine devenind din ce in ce mai puternica. Primele ferme din judetul Vaslui au fost achizitionate in 1994 si 1998, iar in 2010 si 2016 au fost achizitionate alte doua ferme in judetul Botosani, cu scopul de extindere a capacitatilor de productie atat pentru puiul cu crestere lenta Zdravan Moldovenesc, cat si pentru cel cu crestere normala Deliciosul de Vaslui, capacitatea totala actuala ajungand la circa 2.000.000 capete/serie.

 

Una dintre cele mai importante investitii este Abatorul. Achizitionat in anul 2000, acesta a fost modernizat in scopul cresterii capacitatii de abatorizare (4.000 de capete/h) si nu numai. In anul 2010, Grupul de firme Safir a inaugurat fabrica de fainuri proteice, automatizata complet, prima de acest fel din Romania, care are si scop comercial.

 

Asa cum era de asteptat din partea unui producator cu dorinta de evolutie constanta, in 2013 s-au pus bazele Fabricii de Nutreturi Combinate Nutriva, in prezent caracterizata de exigenta in procesarea furajelor pentru pui. Maratonul a continuat, iar veriga care lipsea din planul Safir de a oferi consumatorilor produse sanatoase a prins contur cu inaugurarea in 2017 a Fabricii de preparate, si o data cu aceasta a brandului „Fomica?”.

 

Vezi evolutia Grupului de firme Safir aici: safir.ro



Poti fi interesat si de