De la bob, la consumator: Grupul de firme Safir si obiectivele propuse acum 30 de ani
Marti, 05 Octombrie 2021

Marti, 05 Octombrie 2021
Totul a inceput in 1991 cu o moara, ulterior dorinta de a face si mai mult bine devenind din ce in ce mai puternica. Primele ferme din judetul Vaslui au fost achizitionate in 1994 si 1998, iar in 2010 si 2016 au fost achizitionate alte doua ferme in judetul Botosani, cu scopul de extindere a capacitatilor de productie atat pentru puiul cu crestere lenta Zdravan Moldovenesc, cat si pentru cel cu crestere normala Deliciosul de Vaslui, capacitatea totala actuala ajungand la circa 2.000.000 capete/serie.
Una dintre cele mai importante investitii este Abatorul. Achizitionat in anul 2000, acesta a fost modernizat in scopul cresterii capacitatii de abatorizare (4.000 de capete/h) si nu numai. In anul 2010, Grupul de firme Safir a inaugurat fabrica de fainuri proteice, automatizata complet, prima de acest fel din Romania, care are si scop comercial.
Asa cum era de asteptat din partea unui producator cu dorinta de evolutie constanta, in 2013 s-au pus bazele Fabricii de Nutreturi Combinate Nutriva, in prezent caracterizata de exigenta in procesarea furajelor pentru pui. Maratonul a continuat, iar veriga care lipsea din planul Safir de a oferi consumatorilor produse sanatoase a prins contur cu inaugurarea in 2017 a Fabricii de preparate, si o data cu aceasta a brandului „Fomica?”.
Vezi evolutia Grupului de firme Safir aici: safir.ro
Analiza arata si faptul ca, anul trecut, in Vinerea Mare, s-a inregistrat cel mai ridicat volum d...
Fondurile sunt destinate achizitiei de vaccinuri impotriva febrei aftoase, realizarii de teste de...
'E un program care continua si in acest an, nu este o premiera, dar este reangajat Executivul sa ...