Danish Crown inchide un abator dupa ce 150 de angajati au fost confirmati cu COVID-19

Danish Crown inchide un abator dupa ce 150 de angajati au fost confirmati cu COVID-19


Grupul Danish Crown a decis sa opreasca activitatea, timp de o saptamana, in abatorul sau din Ringsted, din cauza unui numar mare de infectii cu COVID-19 in randul muncitorilor.

"Este tulburator sa fii intr-o situatie in care aproape 150 de angajati sunt infectati si multi dintre ei sunt bolnavi. Ne afecteaza pe toti din grup", a declarat Jais Valeur, CEO-ul Danish Crown. Abatorul are aproximativ 600 de angajati si trebuie efectuate mai multe teste.

 

In acelasi timp, toti angajatii de la abator trebuie sa se considere acum contacte apropiate ai celor infectati. Acest lucru inseamna ca acestea trebuie sa urmeze instructiunile autoritatilor privind autoizolarea si testarea, a informat procesatorul de carne.

 

"Am stiut intotdeauna ca o oprire a activitatii ar putea fi necesara. Cresterea numarului de infectii de saptamana trecuta nu indica o explozie in ceea ce priveste raspandirea infectiei, dar, in schimb, programul de testare intensiva nu a reusit sa opreasca infectia asa cum se spera. Acesta este motivul pentru care acum inchidem abatorul", a adaugat Jais Valeur.

 

Abatorul s-a inchis din 10 august, dar un grup de angajati va lucra in continuare pentru a elibera camerele frigorifice de marfuri.

 

 Poti fi interesat si de