Danemarca: 12 decese in urma infectarii cu bacteria listeria
Miercuri, 13 August 2014
Miercuri, 13 August 2014
Infectarea cu bacteria listeria in urma consumarii alimentelor comercializate de un mic producator de preparate din carne din Danemarca a provocat moartea a 12 persoane in aceasta tara in ultimele luni, a anuntat marti agentia daneza pentru siguranta alimentara, citata de AFP.
De asemenea, Ministerul danez al Agriculturii a decis inchiderea acestei societati si retragerea produselor ei de pe piata. Primul caz de listerioza a aparut in Danemarca in luna septembrie a anului trecut, de atunci fiind inregistrate inca 20 de cazuri, dintre care 15 numai din luna iunie, dar sursa infectarii a fost confirmata abia luni.
Este vorba de o mica societate producatoare de preparate din carne situata in localitatea Hedehusene, la circa 30 de kilometri de Copenhaga. Bacteria a fost gasita intr-un lot de toba, produs care nu a mai fost comercializat din luna mai. Bacteria listeria poate supravietui saptamni la rnd la temperaturi scazute, frigiderele fiind mediul ei prielnic. Perioada de incubatie poate dura si doua luni dupa consumul unui aliment contaminat, iar simptomele cele mai frecvente sunt febra si durerile musculare, potrivit AGERPRES.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...