Dacia Romanian Dining a ajuns la afaceri de 800.000 euro si vizeaza o crestere cu 20% a veniturilor, in 2025
Vineri, 30 Mai 2025

Vineri, 30 Mai 2025
Deschis in 2020, in urma unei investitii de 400.000 de euro, restaurantul a crescut organic in fiecare an, construindu-si notorietatea printr-o viziune clara: reinterpretarea gastronomiei traditionale intr-o maniera eleganta, cu respect pentru origini si ingrediente locale curate.
„Am ajuns intr-un moment de maturizare, cand e important ca felul in care suntem organizati sa reflecte acest lucru. De aceea, in 2025, lucram alaturi de echipa Next Root pentru optimizarea intregului sistem operational, astfel incat experienta pe care o oferim oaspetilor nostri sa fie la fel de solida in culise, cum este si in farfurie”, a declarat Ana Maria Mircea, fondatoare Dacia Romanian Dining.
Un restaurant cu gust de cultura
Dacia Romanian Dining devine tot mai des ales pentru intalniri formale si evenimente corporate cu invitati din afara tarii – fie din mediul de business, fie din cel diplomatic – datorita caracterului sau distinct cultural. Meniurile speciale propuse in aceste contexte au o componenta narativa si identitara puternica, ilustrand gastronomia romaneasca in forme inedite.
Un exemplu este selectia de meniuri manastiresti, inspirate din retetele de post de altadata, care includ preparate precum Secretele Manastirii Sinaia (supa crema de usturoi), Saramura de crap a lui Ferdinand, Carnatii de pe Valea Putnei cu mamaliga si Placinta rupta din Rai, cu mere, scortisoara si fructe de padure. Acestea reflecta nu doar simplitatea bucatariei monahale, ci si spiritualitatea si echilibrul unei traditii mai putin explorate in restaurantele clasice.
De asemenea, Dacia Romanian Dining isi propune in 2025 sa atraga mai multi romani in propriul spatiu gastronomic. „E important sa ne cunoastem radacinile. Sa stim cum arata si cum poate fi valorizata o farfurie romaneasca autentica, reinterpretata cu rafinament, fara artificii. Cred ca abia in momentul in care publicul local isi recunoaste propriile valori, ele pot fi duse mai departe, mai departe si mai sus”, a adaugat Ana Maria Mircea.
Gastronomie cu ADN romanesc
Restaurantul din Buzau este construit pe un model de integrare locala: carne provenita din carmangeria familiei, ingrediente de la producatori din proximitate, meniuri inspirate de patrimoniul cultural si natural al regiunii – de la geoparcul Tinutul Buzaului la tezaurul de la Pietroasa.
Printre preparatele reprezentative se numara taiteii cu babic si branza de Horezu, reinterpretarea locala a pastelor Carbonara, sau orezul cu carnati de Plescoi si petale de rosii uscate, omologul romanesc al risotto-ului clasic. Meniul este completat de deserturi cu poveste – cum este Inima Reginei Maria –, dar si de selectii sezoniere create in jurul unor teme culturale sau spirituale.
In spatele conceptului Dacia Romanian Dining sta nu doar o pasiune pentru gust, ci si o misiune de a reda produsului romanesc locul pe care il merita: in galeria gastronomiilor recunoscute si respectate ale lumii.
Despre Dacia Romanian Dining
Fondat in 2020 de antreprenoarea Ana Maria Mircea, Dacia Romanian Dining este un restaurant de fine dining cu specific romanesc reinterpretat, situat in Buzau. Conceptul sau se bazeaza pe ingrediente curate si traditionale, pe tehnici internationale de gastronomie si pe o viziune culturala care imbina trecutul cu prezentul. Dacia Romanian Dining propune sa devina primul lant de restaurante francizabile din Romania care duce gastronomia romaneasca autentica intr-un registru aspirational, scalabil si international.
Dacă statele membre UE vor face uz de această autorizaţie, începând cu 16 octombrie, ...
În perioada menţionată, importurile de cereale şi preparate pe bază de cereale au totalizat...
Potrivit sursei citate, cota redusă de TVA nu va mai fi aplicată, conform Legii 141/2025, pentru ...