DN Agrar vrea sa isi dubleze afacerea de la ferma Straja pana la sfarsitul lui 2027

DN Agrar vrea sa isi dubleze afacerea de la ferma Straja pana la sfarsitul lui 2027


DN Agrar Group, cea mai mare ferma zootehnica integrata din Romania, cu productie de lapte de vaca si productie vegetala, va accesa o facilitate de credit in valoare de 9,2 milioane de euro de la Exim Banca Romaneasca pentru dezvoltarea fermei Straja, pentru echipamente si achizitia animalelor.

Potrivit unui comunicat al grupului, pentru acest proiect, DN Agrar va contribui cu 20,78% din surse proprii.

 

'Strategia noastra este de a sustine o agricultura integrata, parte a unei economii circulare. Am consolidat grupul in ultimii ani prin noi achizitii si in 2023 am demarat proiectul Straja prin care ne propunem extinderea capacitatii de productie cu 5.000 de bovine si care va permite dublarea cifrei de afaceri pana la sfarsitul anului 2027. In prezent pentru aceasta noua ferma crestem septelul la DN Agrar Prodlact. Ne propunem operationalizarea incepand cu trimestrul 3 din 2024, cu 600 de vaci de muls. Urmeaza o perioada de crestere treptata a capacitatii de productie, iar maximul va fi atins la finalul anului 2027. Continuam eficientizarea activitatii Grupului prin digitalizare si prin modernizare si ne dorim sa mentinem rate de crestere atractive pentru companie si sa consolidam parteneriatul cu noii investitorii atrasi in ultimii ani prin Bursa de Valori Bucuresti', a declarat Jan Gijsbertus de Boer, presedintele Consiliului de Administratie si director general al DN Agrar Group.

 

Finantarea proiectului si conditiile aferente vor fi supuse aprobarii actionarilor in cadrul AGEA din 12 martie 2024.

 

'Agricultura reprezinta un domeniu strategic pentru Exim Banca Romaneasca si suntem incantati ca, prin acest parteneriat cu DN Agrar Group, putem sustine agribusiness-ul romanesc. Parteneriatele incheiate cu companii de referinta ale economiei reprezinta un indicator clar al capacitatii noastre de a identifica si structura solutii financiare pentru orice business sustenabil, abilitate care ne si confera statutul de finantator favorit pentru companii', a afirmat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

 

Ferma Straja se va intinde pe o suprafata de 10 hectare, va avea doua rotoare pentru muls si va atinge capacitatea maxima in 3 ani, cu o productie de lapte estimata la aproximativ 100.000 litri de lapte pe zi, la finalul lui 2027.

 

DN Agrar Group, formata din 13 societati, dintre care patru ferme specializate in cresterea bovinelor de lapte si productia de lapte de vaca, desfasoara o activitate integrata oferind inclusiv servicii de logistica si transport de lapte de vaca la nivel national si european.

 

In domeniul cerealelor, grupul cultiva peste 7.000 de hectare, cu cereale si furaje, in principal pentru a asigura hrana celor aproximativ 14.000 de animale existente in fermele DN Agrar Group. In 2023, cantitatea de lapte livrata de fermele de vaci ale DN Agrar Group a fost de aproximativ 55 milioane de litri de lapte, un plus de aproximativ 14% comparativ cu anul 2022.

 

DN Agrar Group este cea mai mare ferma zootehnica integrata din Romania, cu productie de lapte de vaca si productie vegetala. Grupul activeaza in centrul Transilvaniei, in judetele Alba, Sibiu si Hunedoara.

 

Compania a fost infiintata in 2008 de Jan Gijsbertus de Boer si este listata la Bursa de Valori Bucuresti, in piata AeRO din februarie 2022. Incepand cu data de 19 septembrie 2022, actiunile DN Agrar sunt incluse in indicele BETAeRO al celor mai tranzactionate companii din Sistemul Multilateral de Tranzactionare SMT.

 

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, productie agricola vegetala, prestari servicii in agricultura, logistica, transport, turism si servicii de consultanta pentru afaceri si management.

 

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de credit dupa active. Banca ofera clientilor sai corporate, o gama larga de produse si servicii de calitate, care acopera intregul ciclu de finantare precum si tranzactionale - finantari, garantii, asigurari, produse de trezorerie, cash management, factoring si trade finance.Poti fi interesat si de