Croatia a obtinut IGP pentru un produs din carne de miel
Marti, 20 Noiembrie 2018
Marti, 20 Noiembrie 2018
”Caracteristicile produsului „Li?ka janjetina”, cu gust si aroma puternice, fara a fi insa dominante, de carne de oaie, sunt influentate de zona geografica in care sunt crescute oile, de faptul ca animalele se hranesc cu vegetatia abundenta si variata de pe pasunile alpine, precum si de varsta (90-160 de zile) si greutatea lor corporala (22-36 kg) in momentul sacrificarii. Datorita unor conditii nutritionale mai bune (lapte, fan, pasunat), mieii din zona Lika sunt sacrificati mai tarziu decat cei din alte zone ale Croatiei”, se arata in avizul Comisiei Europene.
Carnea proaspata „Li?ka janjetina” poate fi de la un rosu aprins la un rosu mai intens, are o structura delicata a muschiului, cu depozite ferme de grasime subcutanata si viscerala, de culoare alba cu o tenta galbuie, si prezinta o aroma intensa, dar nu exagerat de puternica, de carne de oaie.
Zona in care sunt crescute animalele din rasa „li?ka pramenka” si unde se produce carnea „Li?ka janjetina” include orasul Gospi? si localitatile Donji Lapac, Karlobag, Lovinac, Peruši?, Plitvi?ka jezera, Udbina, Vrhovine, Senj, Brinj.
La nivel european, peste 1.400 de produse sunt protejate prin schema IGP.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...