Criza snitelului, o noua amenintare pentru lanturile de aprovizionare din Austria

Criza snitelului, o noua amenintare pentru lanturile de aprovizionare din Austria


Rafturile goale ale depozitelor angro din Austria ii ingrijoreaza pe reprezentantii asociatiei de afaceri Freiheitlichen Wirtschaft Wien.

Purtatorul de cuvant al asociatiei, vicepresedintele Dietmar Schwingenschrot, a constatat cu uimire cat de afectate sunt depozitele de langa Viena, potrivit unui comunicat al asociatiei de afaceri, preluat de ziarulromanesc.at.

 

 „Pe numeroase rafturi era un gol urias. O priveliste pe care am vazut-o ultima oara dincolo de Cortina de Fier in anii optzeci si care mi-a ars in memorie pentru ca asa ceva pare atat de absurd aici. Comertul cu alimente din supermarket inca functioneaza. Astazi, rafturile depozitelor angro sunt goale, maine pot fi goale in supermarketul de dupa colt”, afirma Schwingenschrot.

 

Sunt afectate produse din numeroase segmente – alimente congelate, carne proaspata, carnati, dar si anumite paste, snack-uri si alte articole nealimentare nu sunt momentan disponibile. Motivele sunt lanturile de aprovizionare nefunctionale, intrerupte din cauza lipsei de intermediari, de personal sau de materii prime. Munca de scurta durata din timpul blocajelor are acum un impact si asupra pietei, deoarece pur si simplu nu au fost produse cantitatile necesare, iar depozitele au fost intre timp golite.

 

Prin urmare, Freiheitlichen Wirtschaft Wien solicita de urgenta organizarea unei mese rotunde cu reprezentanti ai Camerei de Comert, asociatii comerciale, expeditori si companii de productie pentru a contracara penuria de pe rafturi. „Daca aceste probleme nu se rezolva rapid, restaurantele vieneze sunt amenintate cu o adevarata «criza a snitelului». Pentru gospodariile private, insa, situatia este si mai amenintatoare”, a mai spus Schwingenschrot.

 

Supermarketurile din Austria fac un apel catre consumatori sa nu stranga provizii. Lanturile de retail Rewe, Spar si Hofer au transmis ca aprovizionarea cu alimente functioneaza foarte bine chiar si in vremuri atat de dificile.

 Poti fi interesat si de