Criza in industria carnii din Germania. Mari abatoare se inchid din cauza lipsei de animale

Criza in industria carnii din Germania. Mari abatoare se inchid din cauza lipsei de animale


Grupul Tönnies a anuntat ca opreste activitatea abatorului de bovine din Legden pe perioada nedeterminata, punand aceasta decizie pe seama „situatiei generale din industrie si agricultura si scaderii numarului de animale vii”.

Informatia a fost confirmata de un purtator de cuvant din cadrul grupului pentru agrarheute.com, dupa ce inchiderea abatorului a fost semnalata initial de publicatia fleischwirtschaft.de: „Din punctul de vedere al companiei, ajustarile de la Legden sunt inevitabile pentru a reactiona la schimbarile din piata”.

 

Punctul de lucru Tönnies din Legden va fi inchis oficial din 31 martie 2023, iar intreaga activitatea va fi mutata pe perioada nedeterminata la abatorul Badbergen, aflat la 100 de km distanta. Toti cei aproximativ 50 de angajati de la unitatea din Legden au primit deja o oferta de a fi transferati la alte abatoare din cadrul grupului.

 

Conform statisticilor, numarul de bovine din Germania a scazut cu aproximativ 1,5 milioane in ultimii zece ani, pana la 10,99 milioane in noiembrie 2022.

 

Datele publicate de Oficiul Federal de Statistica (Destatis) arata ca numarul de bovine sacrificate in scop comercial in 2022 a scazut cu 7,8% fata de 2021, la aproape 3 milioane de animale. Cu 985.000 de tone, cantitatea de carne de vita produsa a fost cu 8,2% sub nivelul inregistrat in anul precedent. Scaderile se petrec intr-un ritm similar si pe segmentul de sacrificare a porcilor.

 

Industria carnii reactioneaza la scaderea productiei prin reducerea capacitatii. La inceputul lunii februarie, grupul Danish Crown a anuntat ca va inchide abatorul din Boizenburg, Mecklenburg-Pomerania de Vest. In Essen, langa Oldenburg, Danish Crown vrea sa reduca activitatea de sacrificare cu 40% pana la 1 mai. Cu un an inainte, al doilea producator de carne din Germania - Westfleisch a inchis abatorul de taiere a porcilor din Gelsenkirchen.Poti fi interesat si de