Criza COVID-19 ar putea reduce consumul de carne

Criza COVID-19 ar putea reduce consumul de carne


Industriile care au cunoscut perturbari in lantul de aprovizionare ar putea fi acum martorele unei schimbari a obiceiurilor de consum.

Industria carnii din SUA ar putea asista la o schimbare a obiceiurilor de consum pe piata interna din cauza crizei generata de noul coronavirus, estimeaza Departamentul american al Agriculturii (USDA).

 

Daca produsele din carne devin se imputineaza la raft si devin tot mai scumpe, consumatorii ar putea sa se indrepte catre alte alimente, avertizeaza USDA. Potrivit oficialilor institutiei, acest lucru va duce la o diminuare a consumului cu 4,5 kilograme per persoana. Productia de carne de vita, de porc si pasare este in scadere din cauza “incertitudinii economice” generata de pandemia de COVID-19.

 

Potrivit datelor din piata americana, 52 de angajati din fabricile de prelucrare a carnii au murit si peste 13.000 au fost confirmati pozitiv pentru COVID-19. Capacitatile de procesare au scazut cu cel putin 30%. "Estimarile facute pentru 2020 s-au schimbat mult in aceasta luna, ca urmare a reducerilor puternice ale productiei la toate tipurile de carne. Acest lucru este cauzat, cel putin in parte, de oprirea sau incetinirea productiei in unele fabricile de prelucrare a carnii", a comentat Patrick Westhoff, seful think-tank-ului FAPRI, de la Universitatea din Missouri.

 

Consumul de carne pe cap de locuitor va scadea la 98,4 kg in acest an, punandu-se astfel capat unei cresteri constante a consumului in ultimii cinci ani, se arata in raportul USDA.



Poti fi interesat si de