Criza COVID ?i oferta mare in piata scad pre?urile porcilor

Criza COVID ?i oferta mare in piata scad pre?urile porcilor


Comparativ cu luna iunie, pre?urile au sc?zut cu 18% pe pia?a spaniol?, deoarece carnea de porc danez? ?i german? a invadat pia?a UE, informeaza EuroMeatNews.com

Comparativ cu luna iunie, pre?urile au sc?zut cu 18% pe pia?a spaniol?, deoarece carnea de porc danez? ?i german? a invadat pia?a UE, informeaza EuroMeatNews.com
În urm? cu dou? luni, pre?urile porcilor în Spania erau de 1,55 € / kg, dar aceasta este doar o amintire îndep?rtat? acum, când porcii sunt vându?i la 1,27 € / kg (-18%). Exist? ?i o sc?dere semnificativ? a pre?urilor la porci ?i în Germania (-10%), de?i în sezonul estival pre?urile sunt în mod normal umflate din cauza produc?iei ?i ofertei mai mici.
Acest lucru nu este cazul în 2021, când restric?iile impuse în fa?a celui de-al patrulea val de infec?ii COVID-19 în Europa ?i excesul de aprovizionare au dus ca Germania ?i Danemarca sa preia pia?a UE.
"Suntem la mijlocul verii, când nu putem decât s? sper?m c? pandemia ne va oferi un armisti?iu ?i am putea sa vedem cat mai multi poten?iali turi?ti str?ini ?i interni ?i astfel sa se opreasca sc?derea pre?ului, ceva total neobi?nuit pentru aceast? perioad? a anului. In iulie, fabricile de ambalare, în special cele din Catalonia ?i Aragon, reprezentând 60% din capacitatea total?, au încetat s? lucreze o zi pe s?pt?mân?, sperând s? recupereze acele 5 zile de munc? în august, dar pân? acum totul este oprit.
Consumul intern al Spaniei este redus; exporturile, cu China în frunte, stau pe loc; Aprovizionarea cu carne de porc a Europei din Germania ?i Danemarca continu? s? invadeze pia?a, în timp ce un nou val de Covid-19 perturb? orice ?ans? de recuperare rapid? a pre?urilor", observ? Mercedes Vega, directorul general al Genesus pentru Spania, Italia ?i Portugalia.
În prezent, Spania este cel mai mare exportator de carne de porc din lume c?tre China ?i tendin?a de cre?tere a produc?iei se bazeaz? în mod clar pe dorin?a de a valorifica cererea Chinei de carne de porc.
Produc?ia devine din ce în ce mai eficient? ?i recunoscut? pentru starea sa de s?n?tate ridicat?. Capacitatea de procesare se extinde ?i în Spania, în timp ce Germania, cel mai mare procesator de carne de porc din Europa, scade. "Odat? cu intrarea grupului italian Pini în Binéfar (Huesca) în acest an, 24.205.930 porci au fost sacrificate din ianuarie pân? în mai, comparativ cu 22.937.711 în aceea?i perioad? a anului trecut, o cre?tere de 5,53%. Dac? extrapol?m cifrele la un an întreg, am vorbi despre aproximativ 60 de milioane de porci sacrificati mai mult pentru 2021. Grupul german Tonnies, principalul operator european de carne de porc, ?i-a anun?at intrarea pe pia?a de porc a Spaniei din Calamocha (Teruel)", a ad?ugat doamna Vega.



Poti fi interesat si de