Cris-Tim anunta investitii de peste 75 mil. euro. Jumatate din suma, acoperita prin Investalim

Cris-Tim anunta investitii de peste 75 mil. euro. Jumatate din suma, acoperita prin Investalim


Grupul Cris-Tim a bugetat, pentru perioada urmatoare, investitii in valoare de peste 75 de milioane de euro, jumatate din aceasta suma urmand sa fie acoperita prin programul Investalim.

"Obiectivul Investalim este sa sprijine investitiile cu impact mare in economie, iar Cris-Tim este atat liderul pietei locale de carne procesata, cat si al pietei de ready meal. Ne dorim sa fim printre primii care fac parte din programul Investalim, iar odata cu acest proiect sa contribuim la dezvoltarea amprentei economice in comunitate prin crearea a peste 300 de noi locuri de munca. Viziunea mea este ca, in trei-cinci ani, sa ne consolidam pozitia de lider al sectorului agroalimentar din Romania si sa incepem scalarea business-ului in regiunea Balcanilor si a Europei Centrale si de Est", a declarat Radu Timis Jr., CEO al Cris-Tim.

 

La finalul anului 2023, compania si-a consolidat noi parteneriate externe si a intrat pe trei noi piete: Grecia, Republica Moldova si Georgia. Numarul tarilor in care produsele Cris-Tim sunt exportate a ajuns la 20.

 

"Dupa ce la finalul luni martie Cris-Tim a primit la fabrica de lactate Cris-Tim din Boldesti Scaeni o numeroasa delegatie a statelor membre OIF, in contextul unei misiuni economice organizate la Bucuresti, la fix doua luni a venit randul fabricii de mezeluri de la Filipestii de Padure sa primeasca vizita premierului Romaniei, Marcel Ciolacu. Inaltul oficial a fost primit de cele doua generatii - de fondatorul Radu Timis Sr. si de actualul CEO al companiei, Radu Timis Jr. Evenimentul a avut loc la aproape un sfert de veac de cand Radu Timis Sr. a decis sa investeasca intr-o zona defavorizata, in Filipestii de Padure, localitate aflata la mai putin de 100 de km de Bucuresti si circa 30 de km de Ploiesti, punand-o astfel pe harta celor mai mari producatori din sectorul agro-alimentar", transmit reprezentantii companiei.

 

In strategie de dezvoltare, compania are un plan robust de investitii, de peste 75 de milioane de euro, in perioada urmatoare. Din acest total, aproape jumatate din acesta ar urma sa fie acoperit prin Programul national multianual Investalim, dedicat industriei alimentare autohtone.

 

Fondat de familia Timis in urma cu trei decenii ca o mica afacere, Grupul Cris-Tim este astazi liderul pietei de carne procesata si al pietei de "ready meal", totodata un jucator important in domeniul lactatelor si al ospitalitatii.

 

In afacerea companiei, exportul este prioritar in strategia de crestere, cu o pondere anuala in cifra de afaceri de circa 14%, la acest moment. Peste 35% dintre produsele exportate sunt din categoria de salamuri, de mici, parizer, specialitati si carnati.

 

Cu peste 130 de clienti in 20 de tari, Cris-Tim exporta circa 5.000 de tone de produse, in fiecare an, cu o pondere de circa 14% din afacerile companiei.

 

In Romania, Grupul detine trei unitati de productie (mezeluri, lactate, "ready meal"), iar fabrica din Filipestii de Padure este una dintre cele mai moderne fabrici de mezeluri din tara, cu o suprafata totala de aproape 70.000 de mp. Dintre cei 2.500 de angajati ai companiei, peste 1.500 lucreaza direct in productie.



Poti fi interesat si de