Creste interesul pentru certificarea ecologica si in industria carnii

Creste interesul pentru certificarea ecologica si in industria carnii


Categoria de produse ecologice se dezvolta rapid si in industria carnii, unde tot mai multe ferme de animale, abatoare sau unitati de procesare solicita certificare, dupa cum precizeaza reprezentantii organismului de certificare SRAC.

„Chiar daca in ultimii ani numarul operatorilor certificati ecologic a scazut, daca ne uitam putin la suprafetele certificate ecologic, acestea au crescut. Acest lucru inseamna ca sunt tot mai putini fermieri mici interesati de certificarea ecologica doar pentru subventii si din ce in ce mai multi sunt interesati sa vanda produse ecologice. Se certifica tot mai mult teren, animale, iar cu ajutorul fondurilor europene, sunt proiecte pentru ferme de taurasi, abatoare, unitati de procesare a carnii. In Romania, nu este atat de multa carne ecologica in magazine, dar este clar un trend ascendent”, ne-a declarat Ana Goloborodco, Responsabil Agricultura Ecologica SRAC.

 

Potrivit acesteia, in vederea trecerii de la agricultura conventionala la agricultura ecologica, terenul si animalele vor parcurge o perioada de conversie (diferita in functie de tipul plantelor si specia de animale), pe parcursul careia se aplica dispozitiile privind productia ecologica.

 

Mai multe stiri din tehnologie, procesare si abatorizare puteti citi si in ultimul numar al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de