Crescatorii romani de ovine pot exporta animale pe piata marocana

Crescatorii romani de ovine pot exporta animale pe piata marocana


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) deschide exportul de ovine pentru piata marocana, odata cu aprobarea modelului de certificat sanitar veterinar, a anuntat ANSVSA.

'Astazi, la sediul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a fost aprobat modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine destinate abatorizarii din Romania in Maroc. La ceremonia de semnare a documentelor a participat dr. Alexandru Bociu, presedintele ANSVSA si dr. El Abrak Abderrahman, director al patrimoniului zootehnic si vegetal din cadrul Biroul National de Securitate Sanitara a Produselor Alimentare din Maroc', se arata intr-un comunicat al institutiei.

 

Potrivit sursei citate, intalnirea de joi a reprezentat finalul vizitei pe care delegatia marocana a realizat-o in Romania in perioada 9 - 11 mai 2023. De-al lungul celor 3 zile s-au discutat si alte aspecte legate de exportul de ovine, precum procedurile sanitare, identificarea si trasabilitatea septelului ovin din Romania, vizita fermelor de carantina si procedurile de control la imbarcare.

 

Reprezentantii marocani au fost interesati si de sistemele informatice privind genetica la ovine si de organizatiile profesionale din domeniul ovin.

 

Aceasta vizita reprezinta un pas important in dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Romania si Maroc in domeniul ovin, oferind o noua piata de export pentru crescatorii de oi din Romania.

 



Poti fi interesat si de