Crescatorii de porci, pasari si bovine mai pot depune doar astazi cereri pentru ajutoare de stat

Crescatorii de porci, pasari si bovine mai pot depune doar astazi cereri pentru ajutoare de stat


Cererile de solicitare a ajutoarelor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectoarele bovin, avicol si suin, in contextul crizei economice generate de pandemia Covid-19, se pot depune pana marti, 29 septembrie 2020, inclusiv, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Conform datelor centralizate, pana in prezent au fost depuse 508 cereri pentru sectorul bovin, 286 de cereri pentru sectorul avicol si 251 de cereri pentru sectorul suin.

 

Reprezentantii APIA precizeaza ca, pentru sectorul bovin, cererea de solicitare a ajutorului de stat si documentele justificative se depun la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al Municipiului Bucuresti, iar in situatia in care detin mai multe exploatatii la centrul judetean al agentiei pe raza caruia au sediul social sau isi au domiciliul, dupa caz.

 

“Cererea de solicitare a ajutorului de stat si documentele justificative se pot transmite si prin fax, posta sau in format electronic prin e-mail, cu conditia asumarii prin semnatura pe fiecare pagina a documentului transmis. Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat pentru sectorul bovin se regaseste in OUG nr. 149/27.08.2020 publicata in Monitorul Oficial nr. 808 din data de 02.09.2020 si poate fi descarcat de pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesand linkul: http://www.apia.org.ro/ro/ajutor-de-stat-covid-19”, se arata in comunicatul citat.

 

Pentru sectoarele avicol si suin, cererile se depun la centrele judetene ale APIA, respectiv al Municipiului Bucuresti, pe raza carora isi au sediul social sau la centrul judetean al APIA unde a depus cererea de solicitare pentru Masura 14 - Bunastarea animalelor - pachetul b) - Plati in favoarea bunastarii pasarilor din cadrul PNDR 2014 - 2020 si pentru Masura 14 - Bunastarea animalelor - pachetul A) - Plati in favoarea bunastarii porcinelor, din cadrul PNDR 2014 - 2020. Cererea de solicitare a ajutorului de stat, insotita de documentele solicitate poate fi transmisa la centrele judetene APIA, respectiv al municipiului Bucuresti si prin fax sau posta sau in format electronic prin e-mail.

 

La fel ca in cazul sectorul bovin, formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat pentru sectorul avicol se regaseste in OUG nr. 151/27.08.2020 publicata in Monitorul Oficial nr. 810 din data de 2 septembrie 2020 si poate fi descarcat de pe site-ul APIA.

 

APIA asigura fermierii ca acorda o importanta deosebita depunerii cererilor de sprijin pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovin, avicol si suin in contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, tot personalul fiind mobilizat atat la nivelul centrelor judetene, cat si la nivelul aparatului central.Poti fi interesat si de