Crescatorii de bovine primesc un sprijin financiar de peste 83 de milioane de lei

Crescatorii de bovine primesc un sprijin financiar de peste 83 de milioane de lei


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat la plata peste 83,11 milioane de lei pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovin, in anul 2022, in contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei, a anuntat APIA.

Fondurile totale autorizate la plata se acorda prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru solicitantii care au accesat aceasta forma de ajutor de stat.

 

Astfel, din suma totala autorizata la plata peste 20,73 milioane de lei vor fi alocate in sesiunea II pentru un numar de 3.867 beneficiari, iar cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vaca adulta. De asemenea, transa suplimentara sesiunea I + II se acorda pentru un numar de 16.246 beneficiari si este in valoare totala de 62,37 milioane lei, respectiv 37 euro/cap vaca adulta.

 

Potrivit APIA, valoarea totala a ajutorului ce poate fi acordata pentru fiecare beneficiar nu depaseste echivalentul in lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Nationala a Romaniei, valabil la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 3/2023.

 

Sumele primite prin alte scheme de sprijin finantate de la bugetul de stat pe Sectiunea 2.1 - Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56, lit.a) din Comunicarea Comisiei Europene, se deduc din pragul maxim de 250.000 euro/beneficiar.



Poti fi interesat si de