Crescatorii de bovine mai pot depune cereri pe masura de Covid-19 pana in 9 august

Crescatorii de bovine mai pot depune cereri pe masura de Covid-19 pana in 9 august


Fermierii mai pot depune, pana in data de 9 august, cereri pentru sustinerea activitatii din sectorul bovin, in contextul crizei Covid-19, a anuntat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, subliniind ca este vorba de un sprijin de 225 milioane de euro.

"In 9 august, anuntam fermierii, detinatori de bovine, este ultima data cand pot depune cereri pe masura de Covid-19. Le amintesc ca sunt bani pe care ii folosim din Ajutorul National Tranzitoriu tocmai pentru a da pe animale reale si animale din baza de date, dar si pentru animale care acum exista in gospodarii si in ferme. Este vorba de 225 de milioane de euro", a spus Oros, intr-o conferinta de presa.

 

El a precizat ca sprijinul pentru motorina utilizata in agricultura a fost suplimentat pana la 90 de milioane de lei pentru primul trimestru, iar pentru trimestrul II termenul de depunere este 2 august 2021.

 

"Aici am cerut bani la rectificare", a mentionat seful MADR.

 

In ceea ce priveste renta viagera, ministrul Agriculturii a precizat ca pana in prezent s-au platit 35 de milioane de lei beneficiarilor care au arendat sau au vandut terenul.

 

"Legat de renta viagera, chiar ieri s-a facut o plata de 22 milioane de lei. Pana acum am platit 35 de milioane de lei beneficiarilor de renta viagera, asta pentru cei care au arendat terenul sau cei care au vandut terenul, astfel incat terenul sa fie lucrat cat mai comasat pe parcele mai mari. De asemenea, pe Programul National Apicol (PNA), data limita pentru depunerea cererilor este 2 august 2021 si aici avem aproape 60 de milioane de lei", a adaugat Adrian Oros.

 

Pana la data de 13 iulie au fost depuse peste 22.600 de cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovin, plafonul total alocat fiind de 225,54 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

"APIA calculeaza cuantumul pe cap de animal prin raportarea plafonului (182.708.014,97 lei) la efectivul total de bovine eligibile, iar cuantumul pe tona de lapte, prin raportarea plafonului (42.829.698,82 lei) la cantitatea totala de lapte eligibila", se mentiona in comunicat.



Poti fi interesat si de