Costurile cu ingrasamintele prelungesc tensiunile alimentare pe plan mondial
Marti, 14 Iunie 2022

Marti, 14 Iunie 2022
Indicele privind costurile de productie pentru fermieri a atins un nivel record, iar in ultimul an a urcat mai mult decat preturile produselor alimentare, ceea ce indica, in termeni reali, preturi scazute pentru multi fermieri, sustine FAO.
"Datele nu sunt incurajatoare pentru aprovizionarea cu alimente, pe fondul majorarilor suplimentare de preturi ale produselor alimentare in sezonul 2022/2023 si posibil si in urmatorul sezon", avertizeaza organizatia cu sediul la Roma.
Sporirea semnificativa a costurilor de productie, legata de pretul ridicat al energiei si perturbarile in aprovizionare provocate de invadarea Ucrainei de catre Rusia au coincis cu nivelul record al preturilor produselor alimentare din acest an, conform indicelui global al preturilor produselor alimentare publicat de FAO.
Din cauza preturilor ridicate, anul acesta vor creste cu aproape 3% facturile globale la importurile de alimente, la un nivel record de 1.800 miliarde de dolari, previzioneaza FAO.
Totusi, multe tari in curs de dezvoltare ar urma sa-si reduca volumele de alimente importate din cauza majorarii preturilor, apreciaza Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura.
Performanțele anului 2024, pentru Agricola, au fost legate în primul rând de volumul ...
Carmangeria Ozana, de la o afacere de familie la o reţea naţională Pentru a înţe...
Această transformare în modelul de creștere a animalelor este influențată de schimbările &i...