Cooperativa Tara Mea investeste 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea produselor ready-meal

Cooperativa Tara Mea investeste 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea produselor ready-meal


Cooperativa Tara Mea va investi 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea gamelor de produse "ready to cook" & "ready to eat" in fabricile deja functionale Aaylex de la Buzau si Calarasi, a anuntat organizatia.

Investitia cooperativei vizeaza echipamente de optimizare a fluxului tehnologic si logistic in fabricile mentionate strict pentru gamele respective de produse.

 

Astfel, in urma acordului de colaborare dintre Cooperativa Tara Mea si compania Aaylex ONE, 30 de produse 100% romanesti din carne de pui vor fi disponibile in marile lanturi de magazine inca din luna martie 2023.

 

"Ca in fiecare dintre segmentele de food, Romania are o capacitate extraordinara de a produce marfa de calitate, doar ca de fiecare data au lipsit strategia pe termen lung si orientarea catre consumator. Daca vrem sa tinem pasul cu nevoile consumatorilor, trebuie sa facem asta astazi, nu cand piata e saturata. Produsele ready meal si ready to cook castiga zilnic cote mai mari de piata, datorita stilului de viata din ce in ce mai ocupat din marile orase, iar 93% din aceste produse vin din import. Ne propunem si vom reusi sa schimbam acest aspect. Romanii merita sa manance mancare romaneasca. Dar merita si sa primeasca confortul si timpul liber aferente unor produse gatite rapid sau gata preparate", a declarat Florin Burculescu, presedintele Cooperativa Tara Mea.

 

Fabricile Aaylex One de la Buzau si Calarasi, cu o capacitate de productie de 40 tone/zi, au inceput deja probele de lucru, in vederea acestui parteneriat, iar cumparatorii romani vor beneficia direct de aceste dezvoltari, prin produse la raft disponibile incepand chiar din luna martie 2023 in Carrefour, Kaudland, Metro, Penny, Lidl si Cora.

 

"Parteneriatul a fost pus la punct in ultimele 6 luni si s-a dezvoltat firesc, ambele echipe avand scopul de a promova si valorifica produsele romanesti la cele mai inalte standarde. Calitatea produselor fiind deja de necontestat, accentul va fi pus pe optimizarea fluxului tehnologic si logistic, cu scopul de a trece produsele autohtone intr-o noua era. Acestea vor ajunge pe rafturi intr-o forma mult mai atractiva, mai moderna si mai accesibila, gata de gatit sau de consumat", sustin reprezentantii organizatiei.

 

Cooperativa Tara Mea este cea mai mare cooperativa agricola din Romania si singura cooperativa integrata, cu activitati de la cultivarea legumelor si cresterea animalelor pana la productia de lactate, conserve, mezeluri si produse de bacanie, 100% romanesti. Cu peste 10.000 de fermieri romani membri, produsele Tara Mea sunt disponibile pe piata de peste 14 ani.Poti fi interesat si de