Cooperativa Pastravul din Tara Ta a inaugurat prima ferma piscicola pe lacul Oasa

Cooperativa Pastravul din Tara Ta a inaugurat prima ferma piscicola pe lacul Oasa


Cooperativa agricola Pastravul din Tara Ta a lansat oficial prima sa ferma piscicola pe lacul Oasa, al doilea cel mai mare lac artificial din Romania, care va livra exclusiv in magazinele Carrefour pastrav proaspat.

Situata la altitudinea de 1.400 de metri in Muntii Sureanu, la limita dintre judetele Sibiu si Alba, pe Transalpina, ferma piscicola Oasa reprezinta un proiect de amploare in Romania, care isi propune sa transforme industria piscicola din tara.

 

Proiectul respecta toate conditiile de mediu si va avea o capacitate anuala de 360 de tone in primii ani, care in urmatorii ani se va extinde la 800 de tone.
Proiectul Oasa, prima ferma piscicola a Cooperativei, este finantat prin intermediul POPAM (Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime), investitia ridicandu-se la 2 milioane de euro. Prin acest proiect, cooperativa isi propune sa creeze unul dintre cel mai mari puncte de crestere a pastravului in lac artificial din Romania, mentinand in acelasi timp cele mai inalte standarde de protectie a mediului. Calitatea apei joaca un rol esential in dezvoltarea sanatoasa a pastravului, Cooperativa fiind pioniera in utilizarea tehnologiilor de ultima ora, care asigura un mediu optim de crestere. Pastravul din lacul Oasa este crescut cu hrana de inalta calitate, fara ingrediente de origine animala sau soia modificata genetic. Prin adoptarea unor practici sustenabile, cooperativa devine un exemplu „verde” in domeniul pisciculturii romanesti.

 

„Ferma piscicola pe care o inauguram la Oasa este incununarea unor eforturi sustinute ale tuturor celor implicati si, in acelasi timp, un proiect de viitor, sustinut de autoritatile locale, care va contribui semnificativ la dezvoltarea zonei si la ridicarea standardelor de protectie a mediului in piscicultura din Romania. Ne bucuram sa le oferim tuturor romanilor pastrav proaspat, crescut cu hrana de inalta calitate in mediul sau natural, in apa proaspata a lacului Oasa. Avand ca piata de desfacere Carrefour Romania, cu reteaua sa de peste 400 de magazine la nivel national, pastravul de Oasa va deveni accesibil pentru clientii din toate regiunile tarii, care se vor putea bucura de aceasta delicatesa”, a declarat Vasile Todosia, Presedinte si Membru Fondator al Cooperativei Pastravul din Tara Ta.

 

Drumul de la ferma la raft
Pastravul de la Oasa se va comercializa exclusiv in Carrefour Romania, la nivelul intregii retele de magazine. Cu sprijinul cooperativei Pastravul din Tara Ta, clientii Carrefour vor putea gasi pe rafturile tuturor celor peste 400 de magazine multiformat din intreaga tara produsele provenite de la ferma piscicola Oasa. Este vorba despre pastravul curcubeu eviscerat pe gheata si in MAP (Modified Atmosphere Packaging) si pastravul somonat pe gheata si in MAP, o noutate pe piata romaneasca. Colaborarea cu fermierii de la Oasa este una de lunga durata pentru Carrefour, care dezvolta cu acelasi furnizor si proiectul Filiera Calitatii - pastravul eviscerat Zaganu.

 

„Parteneriatele Carrefour de peste 20 ani cu fermierii Romaniei au dus la o dezvoltare continua a segmentului de carne romaneasca, acoperind astazi peste 90% din gama cu produse dezvoltate local. In ceea ce priveste parteneriatul cu cooperativa Pastravul din Tara Ta, suplimentarea ofertei de produse furnizate de aceasta, pe langa pastravul Zaganu, reprezinta un pas deosebit de important pentru noi, cu impact strategic in planurile noastre privind tranzitia alimentara. Sustinem prin filosofia globala Act for Food producatorii locali si continuam sa ne extindem in mod constant oferta de produse locale sanatoase, cu scopul de a le oferi clientilor nostri beneficiile agriculturii farm-to-fork”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour Romania.

 

Carrefour Romania pune un accent puternic pe promovarea si sprijinirea producatorilor locali mici, medii si mari. In prezent, aproximativ 100 de furnizori romani livreaza catre Carrefour carne origine Romania, dintre care peste 25 livreaza peste si alti 40 livreaza carne romaneasca de porc, vita, oaie, pasare si iepure.

 

Lansarea oficiala a fermei Oasa, care vizeaza dezvoltarea unei piete piscicole la standarde europene, a avut loc pe 30 august, in cadrul conferintei de presa la care au participat reprezentanti ai Administratiei Centrale, Ionut Sorin Banciu, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Sorin Moise, Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Locale si Locale, precum Constantin Jinar, Primar Sugag, Nicolae Albu, Prefectul Judetului Alba, alaturi de membrii Cooperativei si reprezentanti ai Carrefour Romania.

 

Despre cooperativa agricola Pastravul din Tara Ta
Infiintata in 2020, la initiativa a sase membri fondatori, Cooperativa Agricola Pastravul din Tara Ta are ca scop revitalizarea sectorului piscicol, prin imbunatatirea calitatii produselor din peste si protejarea intereselor fermierilor, prin optimizarea activitatii economice. Cooperativa este formata din companii recunoscute in domeniu, precum Pastravaria Valea Stanii Zaganu, Salmontana, Vision Progress Consulting, Mario Piscicola, Pastrav de Fagaras si Romavet Investment. Aceastia opereaza ferme si unitati moderne, echipate cu cele mai noi tehnologii, in diferite localitati din tara.



Poti fi interesat si de