Controalele de frontiera din Regatul Unit se amana

Controalele de frontiera din Regatul Unit se amana


Pachetul post-tranzitie de proceduri vamale pentru controlul importurilor din blocul comunitar in Marea Britanie va fi implementat peste sase luni.

 

Notificarea prealabila si certificarea securitatii alimentare la export pentru produsele de origine animala, care ar fi trebuit sa inceapa de la 1 aprilie, vor fi necesare de la 1 octombrie 2021, scrie EuroMeatNews.com.

 

Iar certificarea pentru produsele vegetale va fi solicitata incepand cu 1 ianuarie 2022, a declarat recent guvernul.

 

Controalele fizice la frontiera nu vor fi impuse unei game largi de produse agroalimentare pana la 1 ianuarie 2022. Si controalele fizice la animale vii, plante si material vegetal au fost amanate pana in martie 2022.

 

Decizia a starnit criticile fermierilor care spun ca producatorii din UE isi vor mentine accesul pe piata britanica relative fara nicio greutate, in timp ce exporturile britanice intarzie sa intre pe piata UE.

 

"Este crucial sa obtinem conditii de concurenta echitabile, cu controale pragmatice la importuri si exporturi cat mai repede posibil", a spus Minette Batters, presedintele NFU. Cu toate acestea, guvernul britanic a raportat ca infrastructura Postului de control la frontiera din porturile cheie ale Marii Britanii nu este pregatita pentru termenul din aprilie. Guvernul a pus acest lucru pe seama pandemiei COVID-19.

 Poti fi interesat si de