Consumul de carne de porc si de pasare, in crestere
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Consumul de carne de porc s-a marit in primul semestru din acest an, pana la 12,6 kilograme pe cap de locuitor, in crestere cu circa 5% fata de perioada similara de anul trecut, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR).
Majorarea consumului a fost consemnata si la carnea de pasare, de la 9,8 kilograme pe cap de locuitor in primul semestru din 2013, la 10,2 kilograme in acest an, in timp ce la carnea de bovine, ovine si caprine au fost raportate scaderi.
Astfel, daca in primele sase luni din 2013, consumul la carnea de bovine era de 2,5 kilograme pe cap de locuitor, in acest an a ajuns la 2,3 kilograme, in timp ce la carnea de ovine si caprine nivelul a fost de 1,8 kg, comparativ cu 1,5 kilograme pe cap de locuitor in acest an.
Datele APCPR mai arata ca in total importuri, cea mai mare pondere o are carnea de porc (55,12%), urmata de cea de pasare (39,82%), bovine (4,83%) si de carne de ovine si caprine (0,24%).
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...