Consumul de carne de porc si de pasare, in crestere

Consumul de carne de porc si de pasare, in crestere


Consumul de carne de porc s-a marit in primul semestru din acest an, pana la 12,6 kilograme pe cap de locuitor, in crestere cu circa 5% fata de perioada similara de anul trecut, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR).

carne rosieConsumul de carne de porc s-a marit in primul semestru din acest an, pana la 12,6 kilograme pe cap de locuitor, in crestere cu circa 5% fata de perioada similara de anul trecut, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR).
Majorarea consumului a fost consemnata si la carnea de pasare, de la 9,8 kilograme pe cap de locuitor in primul semestru din 2013, la 10,2 kilograme in acest an, in timp ce la carnea de bovine, ovine si caprine au fost raportate scaderi.

Astfel, daca in primele sase luni din 2013, consumul la carnea de bovine era de 2,5 kilograme pe cap de locuitor, in acest an a ajuns la 2,3 kilograme, in timp ce la carnea de ovine si caprine nivelul a fost de 1,8 kg, comparativ cu 1,5 kilograme pe cap de locuitor in acest an.

Datele APCPR mai arata ca in total importuri, cea mai mare pondere o are carnea de porc (55,12%), urmata de cea de pasare (39,82%), bovine (4,83%) si de carne de ovine si caprine (0,24%).



Poti fi interesat si de