Consumul de carne a scazut in mai multe tari din UE
Vineri, 25 Februarie 2022

Vineri, 25 Februarie 2022
De exemplu, spaniolii au consumat cu 8,4% mai putina carne in 2021 fata de anul precedent. Cea mai mare scadere este in sectorul carnii de oaie, cu o reducere care ajunge la 13%. Pe de alta parte, carnea procesata prezinta o contractie de aproape 6%, potrivit EuroMeatNews.com.
Franta, la randul ei, a inregistrat si scaderi la toate categoriile de carne, iar singurele date pozitive se regasesc in sectorul carnii de porc care, in ciuda reducerii volumului, si-a crescut usor valoarea. Germania si Italia au inregistrat si ele scaderi similare cu cele inregistrate in Spania, desi nu pentru aceleasi produse.
Industria este optimista in ceea ce priveste 2022, deoarece HoReCa va putea impinge consumul inapoi la nivelurile de dinainte de pandemie. Problema consta acum in pierderea puterii de cumparare a consumatorilor europeni, care au vazut cresterea semnificativa a ratelor inflatiei in majoritatea tarilor lor.
In primele patru luni ale anului, exporturile FOB au insumat 31,457 miliarde euro,, in crestere c...
Lansata in iunie 2024, investigatia este vazuta ca o masura de retorsiune la acele taxe vamale si...
FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrat...