Consumul de carne a scazut in mai multe tari din UE

Consumul de carne a scazut in mai multe tari din UE


Restrictiile aplicate pe piata unica a UE din cauza problemelor legate de COVID au creat o spirala de recesiune pentru producatorii de carne din zona. Consumul de carne a scazut semnificativ in state precum Spania, Germania, Italia si Franta.

De exemplu, spaniolii au consumat cu 8,4% mai putina carne in 2021 fata de anul precedent. Cea mai mare scadere este in sectorul carnii de oaie, cu o reducere care ajunge la 13%. Pe de alta parte, carnea procesata prezinta o contractie de aproape 6%, potrivit EuroMeatNews.com.

 

Franta, la randul ei, a inregistrat si scaderi la toate categoriile de carne, iar singurele date pozitive se regasesc in sectorul carnii de porc care, in ciuda reducerii volumului, si-a crescut usor valoarea. Germania si Italia au inregistrat si ele scaderi similare cu cele inregistrate in Spania, desi nu pentru aceleasi produse.

 

Industria este optimista in ceea ce priveste 2022, deoarece HoReCa va putea impinge consumul inapoi la nivelurile de dinainte de pandemie. Problema consta acum in pierderea puterii de cumparare a consumatorilor europeni, care au vazut cresterea semnificativa a ratelor inflatiei in majoritatea tarilor lor.



Poti fi interesat si de