Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Elit preia Goodies

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Elit preia Goodies


Autoritatea de Concurenta a anuntat ca analizeaza tranzactia prin care Smithfield Europa va prelua Goodies Meat Production SRL, producator roman de preparate din carne sub marca proprie pentru canalul de retail.

In noiembrie 2022, Smithfield Europa, subsidiara a companiei americane Smithfield Foods, a incheiat un acord de achizitie a societatii Goodies si a transmis ca tranzactia se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne, Elit, situata in judetul Alba.

 

„In conformitate cu prevederile Legii Concurentei (nr. 21/199), aceasta operatiune trebuie autorizata de Consiliul Concurentei. Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege”, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Concurentei.

 

Elit, parte a Grupului Smithfield din 2018, este una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din Romania, cu o experienta de 20 de ani in domeniu si peste 2.000 de angajati. Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an.

 

Goodies Meat Production SRL opereaza o unitate de productie in Ceptura de Jos, Prahova, si are 320 de angajati. Portofoliul sau de produse include: salam, sunca, parizer, bacon si alte specialitati din carne.

 

Cu sediul social in Smithfield, Virginia, din 1936, Smithfield Foods, Inc. este o companie americana din industria alimentara cu radacini in agricultura si o prezenta globala. Cu peste 60.000 de locuri de munca la nivel global, compania produce "Hrana buna. In mod responsabil.® "si deserveste ca una dintre cele mai importante companii de proteina animala integrata pe verticala.Poti fi interesat si de