Consiliul AgriFish discuta noul model de performanta din cadrul Politicii Agricole Comune

Consiliul AgriFish discuta noul model de performanta din cadrul Politicii Agricole Comune


Principalul subiect la reuniunea de marti a Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit) va fi noul model de performanta din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC), a declarat, marti, la Bruxelles, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.

La sosirea la lucrarile reuniunii, ministrul Daea a afirmat: "Vom discuta cu colegii din ministerele statelor membre UE despre o planeta curata pentru toti".

 

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, conduce lucrarile reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit), care se desfasoara in data de 14 mai 2019, la Bruxelles. Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizeaza Pachetul de reforma a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice in domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la noul model de performanta.

 

"Tot in cadrul Consiliului vor avea loc informari din partea Comisiei si schimburi de opinii cu privire la urmatoarele problematici: o planeta curata pentru toti - o viziune strategica pe termen lung pentru o economie neutra din punct de vedere al climei - abordare din punct de vedere al aspectelor agricole, chestiuni agricole legate de comert, Declaratia privind un viitor digital inteligent si durabil pentru agricultura europeana si zonele rurale europene", a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.Poti fi interesat si de