Conditiile minime de functionare a abatoarelor de capacitate mica, modificate
Luni, 13 Martie 2017
Luni, 13 Martie 2017
Potrivit unui act normativ ce a intrat in vigoare pe 27 ianuarie, fermele de crestere a animalelor pot avea puncte de taiere integrate exploatatiilor, definite ca abatoare mici.
Ordinul nr. 140/2016 vine cu cateva clarificari la cel din 2011. Poate cea mai importanta schimbare este ca s-a stabilit ca se pot vinde produsele de origine animala prin abatorul fermei in unitatile alimentare din tara si chiar in spatiul intracomunitar. Mai mult decat atat, au fost introduse trei categorii: abatoare mici, puncte de sacrificare si centre de sacrificare, dar conditiile de departajare sunt vagi. In mod special, ma ingrijoreaza articolul 4, potrivit caruia medicii veterinari care evalueaza unitatea in vederea autorizarii acesteia au sarcina de a incadra abatorul in conformitate cu prevederile legii. Acest lucru poate deveni o problema, pentru ca decizia autorizarii nu se poate baza pe niste norme neclare si poate afecta o investitie de sute de mii de euro, ne-a declarat Gabriele Utignani, director general Baroncini Est si Baroncini Italia, societate ce proiecteaza, construieste, livraza, monteaza, pune in functiune si intretine liniile de abatorizare si transare.
Ce alte modificari aduce noul ordin aflati din numarul 51 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO, realizat in exclusivitate cu Gabriele Utignani.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...