Conditii pentru exportul de carne de porc in Rusia
Vineri, 07 Februarie 2014
Vineri, 07 Februarie 2014
Potrivit Serviciului Federal de Supraveghere Veterinara si Fitosanitara, exporturile de carne de porc catre Rusia s-ar putea relua daca intreprinderile din UE vor avea in vedere urmatoarele conditii impuse:
Crearea unui certificat sanitar-veterinar care va insoti fiecare transport de produse finite, care contine materii prime de origine animala si conserve din carne, carnati si alte produse gata pentru consum, a produselor din carne ( de porc ), destinate producerii de hrana pentru animale de companie si hrana pentru animale cu blana , o anexa trebuie sa fie atasata dupa cum urmeaza :
- Tratament termic intr-un recipient inchis ermetic, cu index F0 3,00 (F0 - Efect daunator calculat asupra sporilor de bacterii, F0 = 3 inseamna ca punctul cel mai rece din produs a fost incalzit suficient pentru a obtine acelasi efect daunator realizat cu ajutorul incalzirii si racirii rapide ( 1210C ( 2500F ) in 3 minute ) ;
- Tratament termic la o temperatura minima de 800C care trebuie sa fie furnizat peste intregul strat de carne ;
- Tratament termic intr-un recipient inchis ermetic la 600 C, timp de minim 4 ore, iar temperatura in centru trebuie mentinuta timp de 30 minute la un minim de 700 C ;
- Fermentatie naturala si maturare de nu mai putin de noua luni pentru carnea dezosata , obtinandu-se astfel urmatorii indicatori : Aw , nu mai mult de 0,93 sau pH nu mai mare de 6,0 ;
- Sunca si fileuri : tratament folosind fermentatia naturala si maturare timp de minim 190 zile pentru sunca si 140 zile pentru fileuri " .
Aceste garantii trebuie sa fie certificate cu semnatura si stampila unui medic veterinar oficial al statului membru al Uniunii Europene care a emis certificatul sanitar-veterinar , iar aceasta anexa ar trebui sa indice detaliile certificatul sanitar-veterinar ( data si numar ) . Am dori sa ne contactati , in scopul de a conveni formele de garantii indicate . Aceasta procedura va fi in vigoare pana la punerea in aplicare, in UE, de masuri privind zonarea si regionalizarea ASF cu definitia de zone , in conformitate cu normele prevazute de recomandarile Codului de sanatate a animalelor terestre al OIE si a Memorandumului dintre UE si Rusia cu privire la principiile de zonare si regionalizare in domeniul veterinar din 2006.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...