Concurs de preparate la ceaun, in judetul Valcea, cu accent pe promovarea traditiilor culinare locale
Vineri, 09 Iunie 2023

Vineri, 09 Iunie 2023
Intitulat 'Rusidava', concursul isi propune sa promoveze traditiile culinare locale, iar concurenti pot fi cetatenii de peste 18 ani ,'care arata pasiune si dragoste pentru domeniul gastronomic' si cei care 'vor sa impartaseasca din experienta lor in realizarea de preparate traditionale romanesti', dupa cum se arata in regulamentul de concurs aprobat de consilierii locali in urma cu doua luni.
Participantii se pot inscrie fie individual, fie in echipe de maximum trei persoane si vor avea de gatit un ceaun (tuci) traditional romanesc.
In joc sunt puse premii in bani, precum si titlul de 'Mare Maestru Culinar', din partea administratiei locale, care va asigura si jurizarea. Aceasta se va face duminica, incepand cu ora 13,00, in curtea Palatului Culturii din Dragasani, unde concurentii trebuie sa se prezinte cu preparatele lor pentru a fi degustate si notate de catre membrii juriului.
Concursul gastronomic are loc in cadrul 'Zilelor Municipiului Dragasani', care se desfasoara la sfarsitul acestei saptamani, pentru a sarbatori cei 488 de ani de la atestarea documentara a localitatii din sudul judetului Valcea, una dintre cele mai cunoscute zone viticole din Romania.
Cei mai importanti producatori si furnizori de animale si carne din Grecia si Europa sunt invitat...
Incepand din iulie 2024, timp de 2-3 zile in fiecare luna, echipa formata din 12 macelari selecta...
Aceasta testare se adreseaza firmelor producatoare si distribuitoare a produselor din carne din r...