Companiile chineze vor cere autoritatilor sa investigheze  importurile de carne de porc din UE

Companiile chineze vor cere autoritatilor sa investigheze  importurile de carne de porc din UE


Companiile chineze intentioneaza sa ceara autoritatilor sa deschida o investigatie antidumping privind importul unor produse din carne de porc din UE, a anuntat publicatia chineza Global Times, fara a preciza sursa informatiei, transmite Reuters.

Informatia, aparuta intr-o postare pe platforma X si in editia online a ziarului, nu a cuprins si alte detalii.

 

Anul trecut, China a importat in total 1,55 milioane tone metrice de carne de porc, UE fiind responsabila pentru mai mult de jumatate din total, conform datelor autoritatii vamale de la Beijing.

 

Comisia Europeana a lansat in octombrie o investigatie asupra industriei chineze de vehicule electrice. Ancheta, programata sa dureze 13 luni, cauta sa stabileasca daca vehiculele electrice mai ieftine produse in China beneficiaza in mod incorect de subventii de stat. China a denuntat ancheta pe care a calificat-o drept un "protectionism pur" si a subliniat ca probabil va dauna relatiilor comerciale sino-europene.

 

In ianuarie, Ministerul Comertului din China a anuntat demararea unei anchete antidumping privind coniacul importat din Uniunea Europeana (UE), pe fondul intensificarii tensiunilor dintre Beijing si Bruxelles.

 

Investigatia vine in urma unei plangeri depuse de Asociatia Chineza de Bauturi Alcoolice, in numele industriei interne de coniac. Ancheta se va concentra pe coniacul din UE care este importat in China in recipiente mai mici de 200 de litri, a precizat Ministerul Comertului, fara a da publicitatii numele companiilor.



Poti fi interesat si de