Colsen Van den Hul va finaliza o noua statie de epurare ape uzate in Olanda
Marti, 04 Noiembrie 2014
Marti, 04 Noiembrie 2014
Compania Colsen - Van den Hul va finaliza, in luna noiembrie a.c., faza de constructie a statiei de epurare ape uzate la cel mai mare abator si fabrica de procesare carne din Olanda.
Aceasta statie de epurare va produce 1 000 000 m biogaz / an.
"Este vorba de abatorul de procesare a carnii - locatia Boxtel - care apartine grupului olandez VION; constructia are loc sub directa conducere si supervizare a grupului de firme Colsen - Van den Hul, care a proiectat solutia tehnica cu tehnologii inovative, de ultima ora, cu costuri totale de investitie si exploatare cu 30% mai mici fata de solutiile clasice pentru statii de epurare. Abatorul sacrifica saptamanal 100 000 porci (in 5 zile lucratoare) si functioneaza intregul an. Investitia se ridica la 7 000 000 Euro, statia de epurare avand o capacitate de tratare de 3 000 metri cubi de ape uzate pe zi, a declarat Henk van den Hul, fondator al firmei Colsen - Van den Hul, pentru revista Industria Carnii.ro.
Avantajele statiei de epurare ape uzate, Colsen- Van den Hul, sunt: injumatatirea costurilor operationale si de intretinere; venituri din producerea de biogaz (evitarea costurilor de gaze naturale - biogazul este un bun inlocuitor al gazului natural); scaderea impactului negativ asupra mediului (prin tratare biologica, anaeroba si aeroba, a apelor uzate se foloseste un minimum de chimicale, iar normele de deversare a apelor reziduale tratate - NTPA 001 sau NTPA 002 - sunt respectate).
Proprietarii de abatoare, fabrici de procesare a carnii, unitati zootehnice care isi doresc ca afacerea lor sa reziste pasului urmator de restructurare, pas care este inevitabil intr-o economie de piata (inca) tanara, isi pot crea un avantaj economic prin valorificarea deseurilor animale, investind intr-o statie care sa le transforme aceste deseuri in biogaz si ape tratate; astfel, nu numai costurile cu deseurile sunt reduse la minimum, dar si costurile cu gazul natural si energia se reduc considerabil. Cei interesati in ce consta o statie de biogaz si/sau tratare ape uzate, ne pot vizita la Seminarul Integrat, a afirmat Henk van den Hul.
Compania olandeza Colsen - Van den Hul, specializata in executarea de instalatii de tratare a deseurilor animale si apelor uzate cu producere de energie regenerabila (biogaz), s-a inscris in randul partenerilor principali la Seminarul Integrat cu tema Reinventarea Industriei Carnii de la A la Z, organizat de revista INDUSTRIA CARNII.RO
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...